Rikardo ne zaboravlja: "Čekao sam pobedu da bih je posvetio Bjankiju"

Autor: Beta Beta
nedelja 02.10.2016.
14:42
Izvor: Beta

Vozač Red Bula Danijel Rikardo rekao je da je presrećan zbog današnje pobede u trci Formule 1 za Veliku nagradu Malezije, a trijumf je posvetio Žilu Bjankiju, koji je umro jula prošle godine od povreda glave zadobijenih u trci u Japanu.

Beta/AP Photo/Eric Gay
Beta/AP Photo/Eric Gay

Povezane vesti

Rikardo je pobedio na stazi Sepang i ostvario četvrtu pobedu u karijeri i izjednačio se sa Denom Garnijem, Edijem Irvajnom i Brusom Meklarenom.

"Ova trka je bila puna izazova, Luis je vodio, ali je imao problema. Prošlo je dve godine otkako sam poslednji put pobedio i veoma sam emotivan. Do sada smo (Red Bul) bili blizu, ali i pre dve nedelje sam rekao da ćemo osve sezone pobediti u jednoj trci i to smo uradili", rekao je Rikardo posle pobede.

Australijanac je pobedu posvetio Francuzu Žilu Bjankiju koji je umro prošlog jula od povreda glave zadobijenih u oktobru 2014. godine vozeći za Marusiju u trci za Veliku nagradu Japana.

"Čekao sam pobedu, čekao sam da je posvetim njemu. Prošle su dve duge godine od moje poslednje pobede i mnoge stvari su se od tada dogodile, a trenutak koji mi je promenio život je gubitak Žila. On je bio takmičar i prijatelj i bilo je teško to prihvatiti i krenuti dalje. Voleo bih da sam ranije pobedio i posvetio mu trijumf ranije. Ova pobeda je definitivno za njega", dodao je Rikardo.

On je po dodeli pehara ponovo pio šampanjac iz patike. Ponudio je i ostalima na podijumu, a vozač Mercedesa Rozberg, koji je zauzeo treće mesto, uz grimasu je popio šampanjac i rekao: "Nadam se da ove godine više neće pobeđivati".

Drugo mesto zauzeo je Maks Verstapen iz Red Bula.

"Borili smo se tokom cele trke. Oduševljen sam", rekao je holandski vozač.

Niko Rozberg je osvajanjem trećeg mesta i posle odustajanja klupskog kolege Luisa Hamiltona, stekao 23 boda prednosti u generalnom plasmanu. Na početku trke Rozberga je udario vozač Ferarija Sebastijan Fetel, pa je Mercedesov vozač pao na 21. mesto.

"U prvoj krivini sam mislio da je trka završena i srećan sam što sam uspeo da se izborim za podijum. Nadao sam se boljem rezultatu, ali ponekad se ovakve stvari dogode", rekao je on.

Upitan kako se oseća, povodom vođstva u generalnom plasmanu, Rozberg je rekao da je umoran.

"Umoran sam, ali ovo je dobra stvar i radujem se narednoj trci. Naravno, napašću svom snagom", naveo je nemački vozač.

Ne propustite