Odbrojavanje - Ko će biti novi šampion Formule 1?

Autor: Darko Mitrović
utorak 18.11.2014.
16:35
Izvor: Sportske.net

Posle četvorogodišnje apsolutne dominacije Nemca Sebastijana Fetela i njegove ekipe Red Bula, konačno je došlo vreme za promociju nekog novog šampiona.

Beta/AP Photo/Felipe Dana
Beta/AP Photo/Felipe Dana

Povezane vesti

A uoči poslednje trke u aktuelnoj sezoni, samo je jedna dilema - Britanac Luis Hamilton ili Nemac Niko Rozberg?

Kao što je poznato, sezona se završava narednog vikenda u Abu Dabiju, a ova trka ostaće upamćena i po tome što će bodovi prvi put u istoriji ovog takmičenja biti duplirani, pa će pobednik, umesto 25, dobiti čak 50 bodova!

Drugoplasirani će osvojiti 36, umesto 18, a trećeplasirani 30, umesto dosadašnjih 15.

S obzirom da u odlučujuću trku Hamilton ulazi sa 17 poena prednosti u odnosu na svog klupskog kolegu iz Mercedesa Nika Rozberga (334:317), jasno je da će ukoliko Rozberg trijumfuje, Hamilton morati da zauzme drugo mesto ako želi da se domogne titule.

A da je ostao stari sistem bodovanja, Hamilton bi, u slučaju pobede Rozberga, i sa šestim mestom u poslednjoj trci overio titulu.

Iako voze u istom timu, njihov rivalitet je, kako je sezona odmicala, postajao sve izraženiji, a u Abu Dabiju će, izvesno je, sve dostići kulminaciju.

U svakom slučaju, očekuje nas veoma zanimljiva i uzbudljiva trka, ali ako iz nekog tehničkog razloga Hamilton ne uspe, tek će se razviti nove polemike oko (ne)pravednosti dupliranja bodova.

Ko je vaš favorit za titulu?






Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
arthaslichking
Tuesday, 18.11.2014
19:51

Hamilton zasluzio, ali se bojim da Rozberg ne pokusa neku sabotazu pa da eliminise Hamiltona, ves je u tome, i onda osvoi titulu jer ima najbolji bolid.