MotoGP Catalunya: Spremite se za spektakl!

Autor: Ivan Minić
petak 12.06.2015.
08:46
Izvor: Sportske.net

Kada pogledate ko je obeležio MotoGP™ sezonu samo tri zastave će vam upasti u oči.

Beta/AP Photo/Osama Faisal
Beta/AP Photo/Osama Faisal

Povezane vesti

Japanska, jer svi pobednici su vozili Hondu ili Yamahu, italijanska - jer Valentino Rossi, Andrea Dovizioso i Andrea Iannone voze fantastično, i španska jer Jorge Lorenzo dominira u poslednjih nekoliko trka, a Marc Márquez, iako ne vozi kao prošle godine, ipak brani titulu i ima svoju šansu. Tu su i braća Espargaró i Dani Pedrosa da začine stvar.

Prošlog trkačkog vikenda vozila se velika nagrada Italije, u Mugellu.

U Rossijevoj kući, radovao se Lorenzo. I to treći put za redom. Sada je na redu Katalonija, a "The Doctor" će tražiti zadovoljenje! Pre tri trke, Rossi je imao veliku prednost. Sada je razlika u odnosu na Lorenza samo 6 poena. Prošle godine je trijumfovao Márquez, dve pre toga Lorenzo. Honda i Yamaha imaju fantastičnu sezonu. Ducati je butalno brz (Dovizioso nezvanično u Mugellu na pravcu dostigao 361km/h). Suzuki sa starijim Espargaróm i Maverick Viñalesom može da iznenadi ako im se ukaže prilika. Lorenzo nikada nije ostvario četiri pobede za redom, nekoliko puta već je stao posle treće.

Velika nagrada Katalonije je posebna trka.

moto gp katalonija
(foto: Stefan Đaković)

Ona je dom najboljih španskih vozača.

Na stazi u blizini Barselone Valentino je trijumfovao čak 9 puta, 5 u kraljevskoj klasi, ali poslednji put 2009. godine, kada je i osvojio poslednju šampionsku titulu.

Te godine su on i Lorenzo odvezli neverovatnu trku u kojoj je Valentino pobedio za manje od desetog dela sekunde, u jednoj od najuzbudljivijih završnica u istoriji motociklizma.


U svojoj dvadesetoj sezoni, ponovo vozi kao momčić, a u Barcelonu dolazi kao vodeći u šampionatu. Na prethodnih šest trka, ni jednom nije završio van pobedničkog postolja.

Očekuje nas vrlo interesantan vikend, kvalifikacije za MotoGP™ su od 14h u subotu, a trka u nedelju u isto vreme, na SportKlub-u.

Prenosiće se, tradicionalno ceo trkački vikend, pa ako pratite i Moto3™ i Moto2™ šampionat, budite uz SK od 12:20 narednih dana.

Ekipa Sportske.net je na stazi, zajedno sa timom SportKlub-a i u narednim danima možete očekivati ekskluzivne materijale!

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
33
Friday, 12.06.2015
21:42

Definitivno najveći magovi dvotočkaša na svetu. Šta reći na ovakvu trku iz 2009 godine.