Montezemolo napušta Ferari sledećeg meseca

Autor: Beta Beta
četvrtak 11.09.2014.
00:50
Izvor: Beta

Dugogodišnji predsednik italijanskog tima Formule 1, Ferarija, Luka Di Montezemolo, rekao je danas da će sledećeg meseca napustiti tu funkciju.

Beta/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert
Beta/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

Povezane vesti

Najave se obistinjuju - Ferari će ostati bez svog dugogodišnjeg prvog čoveka.

"Ovo je kraj jedne ere. Odlučio sam da napustim funkciju predsednika posle gotovo 23 divne i nezaboravne godine... Ferari je najdivnija kompanija na svetu i bila je velika privilegija i čast biti njen lider", rekao je Montezemolo.

Montezemolo će se povući sa te funkcije 13. oktobra, nakon obeležavanja 60 godina od kako je kompanija počela prodaju u SAD, saopšteno je iz Fijat-Krajslera, čija je Ferari "ćerka" firma.

Direktor Fijata Serđo Markijone zameniće Montezemola na toj funkciji.

"Ne želim da vidim naše vozače na sedmom ili 12. mestu. Videti crvene u ovakvom stanju, sa najboljim vozačima, izuzetnim objektima, sa inženjerima koji su zaista dobri, videti sve to i onda pomisliti da nismo bili šampioni od 2008. godine. Za Ferari nisu važni samo finansijski rezultati, već su važne i pobede, a mi se mučimo šest godina", rekao je Markijone.

Iako je kompanija Ferari ekonomski "zdrava", tim Formule jedan je daleko od liderske pozicije. Na prošlonedeljnoj trci u Monci Kimi Raikonen je zauzeo tej deveto mesto, a Fernando Alonso nije završio trku.

Ferari je trenutno četvrti u generalnom plasmanu konstruktora i ima čak 292 boda manje od prvoplasiranog Mercedesa.

Montezemolo je u italijanski tim došao 1973. godine, kao asistent Enca Ferarija, a predsednik je skoro 23 godine. Tim je sa njim na čelu osvojio osam konstruktorskih i šest vozačkih titula.

Ne propustite