Monca - Borković žrtva incidenta, biće problema za rivale!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 14.05.2017.
16:44
Izvor: Sportske.net

Najbolji srpski automobilista žrtva incidenta na drugoj trci, koji ga je koštao plasmana na stazi Monca u Italiji.

PR Team
PR Team

Povezane vesti

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković nakon četvrtog vikenda Svetskog TCR šampionata iz Monce se vraća sa nova dva boda na svom saldu u generalnom plasmanu.

Vozač Alfa Romeo Đulijete TCR s brojem 62 uz podršku gruzijskog tima "GE Force" i italijanskog "Romeo Ferraris", nakon devetog mesta osvojena u prvoj trci, nadao se da će se i u nedelju dokopati novih bodova uprkos 15. poziciji na startu, prouzrokovanoj problemima sa elektronikom u kvalkifikacijama.

Pančevac je posle dva dana bespoštedne borbe ušao u trku sa vrlo oštećenim automobilom, koji je još od kvalifikacija imao problem sa elektronikom. Agresivni stil koji je obeležio subotnju trku, nastavljen je i u nedelju, ali je nažalost već na startu Borković bio kolateral incidenta izazvanog od strane klupskog kolege Kadžaje i Atile Tašija.

Borković je sjajno startovao i već do prve krivine je obišao šestoricu. Pri izlasku iz krivine Borkoviću se preprečio Taši u prvoj krivini i time zaustavio njegov automobil. Iako udarac nije izgledao snažno, bio je to udarac s najvećoom G silom, izmerenom na Dušanovom automobilu do sada. Duca je pretpreo silu od čak 6G.

"Posle svega mogu da osećam samo bes zbog ovakvog raspleta. Startovao sam još bolje nego na prvoj trci i krenuo da obilazim i klupskog kolegu Kadžaju, koji je bio sedmi. Nažalost, posle njegovog incidenta s Tašijem udario sam u Mađara u punoj brzini i polomio auto i hladnjak. Pred ovu sezonu sam promenio taktiku i počeo da vozim mirnije, ali ću to da promenim i mnogi vozači mogu da očekuju probleme sa mnom do kraja sezone", rekao Borković.

Borkovićeva Alfa izašla je sa staze, a već posle nekoliko metara bilo je jasno da je automobil toliko oštećen da ni pored ogromne želje našeg asa, definitivno nije mogao da nastavi trku i pohod na nove bodove.

Borković se posle četiri vikenda nalazi na deobi šestog mesta u generalnom plasmanu sa 53 osvojena boda. Naredni trkački vikend u Svetskom TCR šamopionatu biće vožene 10. i 11. juna na stazi Salcburgring u Austriji.

Ne propustite