Meklaren na korak od raskida ugovora sa Hondom

Autor: Beta Beta
ponedeljak 04.09.2017.
14:26
Izvor: Beta

Ekipa Formule 1 Meklaren na korak je od raskida ugovora sa snabdevačem motora Hondom, preneli su danas britanski mediji.

BETA/AP Photo/Frank Augstein
BETA/AP Photo/Frank Augstein

Povezane vesti

"Skaj Sport" je naveo da bi Meklaren odluku o raskidu saradnje mogao da saopšti i ove nedelje.

Nije poznato da li će Meklaren saopštiti ko će biti novi partner ekipe.

"Skaju" je rečeno u Meklarenu da je "vrlo verovatno" da će vozač Fernando Alonso ostati u ekipi i naredne godine.

Ni Alonso i Stofel Vandord nisu završili jučerašnju trku u Monci, a Meklaren je razočaran takvim ishodom.

"Moramo da postanemo konkurentniji. Ovaj vikend u Italiji je pokazao da nisamo napravili značajniji napredak", rekao je direktor Meklarena Zek Braun.

Čelnici Meklarena su tokom vikenda obavili nekoliko sastanaka sa ljudima iz Renoa. Francuska kompanija, koja snabdeva motorima tri ekipe u Formuli 1, nerado razmatra mogućnost novog kupca.

Alonso je prošle sezone u više navrata javno izrazio nezadovoljstvo Hondinim motorom i najavio je odlazak iz Meklarena ako mu ne obezbedi konkurentno vozilo.

Španac je tokom leta ublažio stav, a tokom vikenda rekao je da će razgovarati sa čelnicima ekipe o očekivanjima za narednu godinu.

Bron je rekao da pregovori o novom ugovoru sa Alonsom "idu dobro" i da očekuje da će dvostruki svetski prvak ostati u ekipi.

"Mislim da je to vrlo verovatno. On želi da bude u Formuli 1 i želi da budemo konkurentniji", naveo je Bron i dodao da ne isključuje mogućnost da Alonso ostane u ekipi čak i ako se nastavi partnerstvo sa Hondom.

Ne propustite