Masa zbog Botasovog transfera odlaže 'penziju'?

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 20.12.2016.
20:15
Izvor: Sportske.net

Brazilac Felipe Masa spreman je da odloži odlazak u penziju na molbu Vilijamsa, a zbog izvesnog "transfera" Valterija Botasa u Mercedes.

Beta/AP Photo/Claude Paris
Beta/AP Photo/Claude Paris

Povezane vesti

Odluka šampiona Formule 1 da se povuče nekoliko dana nakon osvajanja titule izazvala je veliku pometnju u ekipama Mercedesa i Vilijamsa.

Mercedes je užurbano krenuo u potragu za adekvatnim rešenjem kako bi nadomestio odlazak Nika Rozberga, a "kocka je pala" na Valterija Botasa iz Vilijamsa.

Britanski "Bi-Bi-Si" prenosi da su pregovori privedeni kraju i da se samo čeka da Botas i Mercedes ozvaniče saradnju, a takav epilog naterao je i ekipu Vilijamsa na reakciju.

Kako u istom trenutku ne bi ostali bez dvojice vozača u Vilijamsu su zatražili od Felipea Mase da prolongira odlazak u penziju za još godinu dana i sve su prilike da će Brazilac izaći u susret tim zahtevima.

Mercedes će nakon Nove godine ozvaničiti "transfer" Valterija Botasa koji će tako činiti tandem sa Luisom Hamiltonom, dok će Vilijams uz Felipea Masu morati da potraži još jednog vozača za nastupajuću sezonu u Formuli 1.

Ne propustite