Marusija prijavila Rosija za trku u Rusiji

Autor: Beta Beta
petak 10.10.2014.
07:50
Izvor: Beta

Ekipa Marusija prijavila je danas vozača Aleksandera Rosija za predstojeću trku Formule jedan za Veliku nagradu Rusije, ali još nije sigurno da li će Amerikanac nastupiti u Sočiju.

Beta/AP Photo/Alessandro Trovati
Beta/AP Photo/Alessandro Trovati

Povezane vesti

Marusija je sudijama trke u Sočiju prijavila Maksa Čiltona i Aleksandera Rosija, koji bi u ekipi trebalo da zameni teško povredjenog Žila Bjankija.

Ekipa se nije zvanično oglasila, ali britanski mediji naveli su da još nije doneta konačna odluka o zameni iz poštovanja prema Bjankijevoj porodici i želji "da se uradi prava stvar".

Bjanki je teško povredio glavu u nedelju tokom trke za Veliku nagradu Japana i njegovo stanje ocenjeno je kao "kritično ali stabilno". On je u završnici trke pri velikoj brzini udario u kran koji je odvozio sa staze bolid Zaubera.

Prijavljivanjem Rosija Marusija je poštovala pravila, ali postoji šansa da Čilton bude jedini njen vozač u trci koja se vozi u nedelju od 13 časova.

Vozači će na svojim kacigama imati zalepljene nalepnice "Svi za Žila #17", što je broj 25-godišnjeg Francuza u šampionatu.

"Svi mislimo na žila. Biće nam teško. Trkaćemo se za njega i biti profesionalni koliko možemo, ali sigurno ćemo u mislima biti sa njim, molićemo se za njega", rekao je dvostruki svetski šampion, vozač Ferarija Fernando Alonso.

Ne propustite