Manor otpustio Harjanta, novi vozač Esteban Okon

Autor: Beta Beta
sreda 10.08.2016.
13:12
Izvor: Beta

Ekipa Formule 1 Manor otpustila je vozača Rija Harjanta i zamenila ga mladim Francuzem Estebanom Okonom, saopšteno je danas.

Beta/AP Photo/Michael Probst
Beta/AP Photo/Michael Probst

Povezane vesti

U saopštenju se navodi da Harjanto, prvi Indonžanin koji je vozio u Formuli 1, "nije ispunio obaveze iz ugovora", vezano za prosleđivanje sredstava ekipi od njegovih sponzora.

Direktor Manora Dejv Rajan rekao je da je ekipa bila strpljiva sa Harjantovim sponzorima, ali da je njihovo vreme isteklo.

"Pre nekog vremena njegovi menadžeri su nam nagovestili da se suočavaju s teškoćama u poštovanju obaveza iz ugovora. Riov tim je neumorno radio pokušavajući da reši situaciju sa indonežanskim sponzorima i te napore smo podržavali, uključujući i to što je Rio nastupio u trci u Nemačkoj. Nažaost, došli smo do tačke gde smo, i u najboljem interesu ekipe bili prinudjeni da potražimo druge opcije za ostatak sezone", rekao je Rajan.

U dvanaest trka u šampionatu Formule 1 Harjanto nije osvojio nijedan bod.

Njega će u ekipi do kraja sezone zameniti Francuz Esteban Okon, a debitovaće u Belgiji 28. avgusta. Okon će sledećeg meseca napuniti 20 godina.

"Uzbuđen sam što ću krajem meseca debitovati u Formuli 1 u Manoru. Od svih trka, to će biti u Spa Frankoršamu, što je druga najbolja stvar, pored trke u mojoj zemlji. Spreman sam za ovaj uzbudljivi korak napred", rekao je Okon.

Okon je 2014. godine osvojio titulu u evropskoj Formuli 3, a prošle godine titulu u GP3. On je ove godine učestvovao u razvojnom programu Mercedesa i bio je rezervni vozač ekipe Renoa u Formuli 1.

Ne propustite