Japan - Trka prekinuta, titula Hamiltonu!

Autor: Beta Beta
nedelja 05.10.2014.
11:04
Izvor: Beta

Vozač Mercedesa Luis Hamilton iz Velike Britanije pobedio je danas u trci Formule jedan za Veliku nagradu Japana, pošto je trka prekinuta šest krugova pre kraja zbog incidenta u 15. krivini.

Beta/AP Photo/Shizuo Kambayashi
Beta/AP Photo/Shizuo Kambayashi

Povezane vesti

Hamilton je ostvario osmu pobedu u sezoni, a 30. u karijeri, a trka na stazi Suzuka vožena je po jakoj kiši.

Drugo mesto zauzeo je Nemac Niko Rozberg iz Mercedesa, dok je treći Nemac Sebastijan Fetel iz Red Bula.

U 45. krugu vozač Marusije Žil Bijanki iz Francuske izleteo je u krivini 15, a odmah se na to mesto uputilo ambulantno vozilo. Prema prvim informacijama Francuz je helikopterom prebačen u najbližu bolnicu.

Australijanac Danijel Rikardo iz Red Bula zauzeo je četvrto mesto na stazi Suzuka, dok je Britanac Dženson Baton iz Meklarena bio peti.

Prvu desetoricu kompletirali su još Finac Valteri Botas iz Vilijamsa, njegov klupski kolega Brazilac Felipe Masa, te Nemac Niko Hilkenberg iz Fors Indije, vozač Toro Rosa Francuz žan-Erik Vernje i Meksikanac Serhio Perez iz fors Indije.

Trku za Veliku nagradu Japana obeležili su loši vremenski uslovi u kojima se Hamilton najbolje snašao. Trka je krenula iza bezbednosnog vozila, a na isti način je i završena.

Sredinom trke Britanac je zaobišao Rozberga i potom se brzo odvojio na čelu, te je novom pobedom postao najuspešniji vozač Mercedesa sa najviše trijumfa za ekipu iz Nemačke.

U generalnom plasmanu Hamilton ima 266 bodova, drugi je Rozberg sa 256, a treći Rikardo sa 196.

Naredna trka u šampionatu Formule jedan voziće se 12. oktobra u Sočiju za Veliku nagradu Rusije.

Ne propustite