Hamiltonu pol u Austriji

Autor: Beta Beta
subota 02.07.2016.
22:37
Izvor: Beta

Vozač Mercedesa i aktuelni šampion Luis Hamilton osvojio je danas pol poziciju u trci za Veliku nagradu Austrije u Formuli jedan.

Beta/AP Photo/Claude Paris
Beta/AP Photo/Claude Paris

Povezane vesti

Ovo je Britancu peti pol ove sezone, a stazu Red Bul Ring prešao je za pola sekunde brže od svog timskog druga Nika Rozberga, koji će trku početi sa šeste pozicije zato što mu je bila potrebna promena menjača.

Zato će sa drugog mesta krenuti vozač Fors Indije Niko Hilkenberg, dok je treći Dženson Baton iz Meklarena. Britanac je na to mesto došao zbog pomeranja Rozberga, ali i Sebastijana Fetela iz Ferarija, koji je takodje kažnjen zbog promene menjača.

Posle Batona na stazi će se nalaziti drugi vozač Ferarija Kimi Raikonen, zatim Danijel Rikardo iz Red Bua, Valteri Botas iz Vilijamsa, pa onda Rozberg. Medju prvih 10 su i Maks Ferstapen iz Red Bula, Fetel i Felipe Masa iz Vilijamsa.

Red Bul Ring je danas bio i suv i vlažan, a promenljivi uslovi doprineli su i nekim incidentima. Danil Kvjat iz Toro Rosoa je prešao preko ivičnjaka, a slične probleme imali su i njegov timski drug Karlos Sains, kao i Serhio Peres iz Fors Indije.

Ne propustite