Hamilton: "Svi se brinemo za Bjankija"

Autor: Beta Beta
nedelja 05.10.2014.
12:08
Izvor: Beta

Vozač Mercedesa Britanac Luis Hamilton rekao je danas da je ekipa ostvarila dobar rezutlat na trci Formule jedan za Veliku nagradu Japana, ali da su svi zabrinuti za stanje vozača Marusije Francuza Žila Bjankija, koji je bez svesti prebačen u bolnicu nako

Beta/AP Photo/Toru Takahashi
Beta/AP Photo/Toru Takahashi

Povezane vesti

U 45. krugu Bjanki je izleteo u krivini 15 na stazi Suzuka i udario u mobilni kran koji je u tom trenutku sklanjao bolid vozača Zaubera Adrijana Sutila iz Nemačke.

Francuz je hitno prebačen u bolnicu, pošto je ostao bez svesti, a još uvek nema informacija o njegovom stanju.

"Nije lepo kada čujete da je jedan od kolega bez svesti i da je završio u bolnici. To mi je sada glavna briga"

"Teška trka je za nama. Uslovi su bili izuzetno teški. Ovo je dobar rezultat za ekipu, ali svi razmišljamo o Bjankiju. Nadamo se da je on u redu", rekao je Hamilton.

Trka je zbog udesa Bjankija zavaršena šest krugova pre kraja, a pobedu je zabeležio Hamilton , dok je drugi bio njegov klupski kolega Neamc Niko Rozberg.

"Ne mislim o trci uopšte. Mislim na svog kolegu. Imam neke infomracije o udesu... Sve to zvuči zastrašujuće, a ja se nadam najboljem za Bjankija", rekao je Rozberg.

Trećeplasirani na današnjoj trci Nemac Sebastijan Fetel iz Red Bula kazao je da današnji rezultati nisu bitni u ovim nesrećnim okolnostima.

"Nadamo se da će Bjanki biti dobro. Sve što se dogadjalo na danšnjoj trci su sada nebitni", rekao je Fetel.

Ne propustite