Hamilton: "Snovi se ostvaruju"

Autor: Beta Beta
nedelja 27.08.2017.
20:38
Izvor: Beta

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da je srećan zbog današnje pobede u trci Formule 1 za Veliku nagradu Belgije.

Epa/Yuri Kochetikov
Epa/Yuri Kochetikov

Povezane vesti

"Ekipa i ja smo imali zaista dobar i jak vikend. Svi su obavili odličan posao i zaista sam zahvalan celom timu na napornom radu. Sebastijan (Fetel) se ozbiljno borio, ali uradio sam ono što sam rekao da ću uraditi, uradio sam ono zbog čega sam i došao u Belgiju", rekao je Hamilton posle trke.

Hamilton je pobedio u Belgiji i na sedam bodova smanjio zaostatak za vodećim Sebastijanom Fetelom iz Ferarija, koji je zauzeo drugo mesto. Britanac sada ima 58 pobeda u 200 trka u Formuli 1.

On  je rekao da je 1996. godine sa ocem došao da gleda trku u Belgiji i da ga je to iskustvo podstaklo da postane vozač Formule 1.

"Sigurno postoje deca koja sanjaju da rade ovo što mi sada radimo. Ovde sam došao sa ocem 1996. godine i nadam se da se pokazalo da se snovi ostvaruju", naveo je trostruki svetski prvak.

Hamilton je juče izjednačio rekord legendarnog Mihaela Šumahera od 68. pol pozicija.

Četvorostruki svetski prvak Fetel rekao je da je trka bila izuzetno napeta, pošto je do samog kraja pokušavao da prestigne Hamiltona.

"Bilo je zabavno i napeto. U svakom krugu sam čekao da Luis pogreši, ali on to nije učinio. On je verovatno čekao da ja pogrešim, ali nisam. Napredovali smo (Ferari) i radujemo se narednoj trci, na domaćoj stazi (u Monci)", naveo je on.

Sebastijan Fetel

Fetel je posle izlaska "sejfti kara" sa staze pokušao da obidje Hamiltona, ali se Britanac odlično odbranio.

"Time nisam baš zadovoljan. Plašio sam se da nisam dovoljno blizu, ali bio sam preblizu. Onda sam krenuo sa spoljne strane i nisam imao gde. Imali smo dobar tempo, ako uporedjujemo sa Silverstonom. Mislim da je ovde bilo mnogo bolje", rekao je nemački vozač.

Treće mesto zauzeo je Danijel Rikardo, zahvaljujući dobrom preticanju Valterija Botasa iz Mercedesa, ali i kazni vozaču Ferarija Kimiju Raikonenu od 10 sekundi jer nije dovoljno usporio kada su bile istaknute žute zastave.

"Znao sam da mi se pružila prilka kod Valterija i sjajno je što sam je iskoristio", naveo je Rikardo.

Ne propustite