Hamilton: "Sanjao sam o pobedi u Brazilu"

Autor: Beta Beta
nedelja 13.11.2016.
21:24
Izvor: Beta

Vozač Mercedesa Luis Hamilton izjavio je da mu se večeras ispunio san pošto je prvi put u karijeri pobedio u trci Formule 1 za Veliku nagradu Brazila i dodao da će u poslednjoj trci dati sve od sebe kako bi odbranio šampionsku titulu.

Beta/AP Photo/Nelson Antoine
Beta/AP Photo/Nelson Antoine

Povezane vesti

"Lovim bodove i to je sve što sada mogu da uradim. Konačno je sve bilo u redu s bolidom i to rezultati pokazuju. Daću sve od sebe u poslednjoj trci, ali sada želim da uživam u ovom trenutku. Pobeda u Brazilu je bila moj san otkako sam ovde gledao pobedu Ajrtona Sene. O ovoj pobedi sam sanjao odmalena", rekao je Hamilton posle trke.

Hamilton je večeras prvi put u karijeri pobedio na stazi Interlagos i prišao na 12 bodova zaostatka za klupskim kolegom Nikom Rozbergom, uoči poslednje trke u sezoni u Abu Dabiju, 27. novembra.

Trka je u dva navrata prekidana zbog izuzetno loših uslova na stazi zbog jake kiše, a Hamilton je uspeo da sačuva prvo mesto.

"Uživao sam na čelu. Ovo je bila laka trka. Kada je kiša, to je uglavnom dobar dan za mene. Veliku zahvalnost dugujem mom timu, stvaramo istoriju. Nije bilo grešaka, nije bilo drame, okretanja, a biće zanimljivo čuti koliko je bilo okretanja na stazi iza mene", dodao je trostruki svetski prvak.

Hamilton je ostvario 52. pobedu u karijeri i preuzeo drugo mesto na večnoj listi od Alana Prosta. Ispred njega je samo Mihael Šumaher s 91 pobedom.

Rozberg
Foto: Beta/AP Photo/Andre Penner

Rozberg je rekao da je zadovoljan drugim mestom. Njemu će za titulu biti potrebno da osvoji drugo ili treće mesto, i ako Hamilton pobedi za dve nedelje.

"Nisam uspeo da pobedim, a Luis je obavio odličan posao. Uslovi na stazi su bili teški, a sigurno je da mogu da živim s drugim mestom u današnjoj trci. Odluke o prekidima trke bile su dobre", rekao je Rozberg.

Treće mesto zauzeo je vozač Red Bula Maks Verstapen, posle odlične vožnje u završnici kada je obišao nekolicinu vozača i uspeo da obezbedi podijum.

"Trka je bila neverovatna, s prekidima i teškim uslovima, pogotovo na ravnom. Kada sam bio na 14. i 15. mestu nisam znao gde se nalazim, ali imao sam nekoliko sjajnih obilaženja i uspeo sam da se popnem na podijum", rekao je Verstapen. 

Ne propustite

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Maestro-Chelsea(Sic)
Sunday, 13.11.2016
23:39

Cuvena pobjeda i sampionska titula u brazilu na poslednjoj trci kada je Luis prvi put postao sampion sa jednim bodom ispred Mase tad se Glok bukvalno sklonio sa staze vratilo se Luisu iz sezone prije kad je Kimi bio sampion sa jednim bodom ispred Luisa

avatar
Salvatore
Monday, 14.11.2016
22:26

Masi ukradena titula!!! Napred Rozberg,unisti ga!!! Zao mi je sto Masa nema nijednu titulu a neki Hamilton 3 i Vetel 4.... I da,Hamiltone,u sledecoh trci nece biti do tebe,Rozberg se pita :)

avatar
Maestro-Chelsea(Sic)
Tuesday, 15.11.2016
13:38

Luis je mnogo bolji vozac od mase i Rozberga zajedno titula nije ukradena vec zasluzena vratilo mu se za sezonu prije kada je izgubio titulu sa 1 bodom zaostatka za kimijem