Hamilton: ''Ovo sam sanjao'', Rozberg: ''Težak dan''

Autor: Beta Beta
nedelja 21.09.2014.
20:03
Izvor: Beta

Vozač Meklarena Luis Hamilton rekao je da je njegova ekipa postigla neverovatan uspeh i da je zadovoljan zbog pobede u današnjoj trci Formule 1 za Veliku nagradu Singapura.

Beta/AP Photo/Wong Maye-E
Beta/AP Photo/Wong Maye-E

Povezane vesti

Hamilton je pobedio u trci za Veliku nagradu Singapura i preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu od klupskog kolege Nika Rozberga.

"Sanjao sam da će se ovo desiti. Dugujem veliku zahvalnost ekipi. Ono što smo uradili je neverovatno. Znao sam da imamo bolid sa kojim smo mogli da se borimo i bio je sjajan osećaj voziti ga tokom cele trke", rekao je Hamilton, preneli su britanski mediji.

Svetski šampion iz 2008. godine sada ima tri boda više, nakon što je Rozberg u 14. krugu morao da odustane zbog problema sa bolidom.

"Sigurno bi vodili veliku borbu da je Niko ostao u trci, pošto imamo snažna vozila", rekao je Hamilton.

U 31. krugu na stazu je izašlo sigurnosno vozilo, iako je bio prvi, Hamilton nije bio u dobroj poziciji, jer jedini nije otišao u boks, zbog čega je morao da napravi veliku prednost nad rivalima kako bi bezbedno otišao u boks i vratio se na prvo mesto.

"Nije bio preveliki pritisak. Nisam znao kakva je situacija, na primer, ako bi ponovo izašlo sigurnosno vozilo, ali znao sam da imamo šansu", rekao je Hamilton.

"Sada su se stvari promenile, potpuno. Želeo sam 'čist' vikend, a to se i ostvarilo. U svakoj trci pokušavamo da zauzmemo prvo i drugo mesto, pa moramo da radimo na još nekim stvarima", dodao je Hamilton.

Vozač Mercedesa Niko Rozberg rekao je da je znao da neće završiti trku kada u krugu za zagrevanje nije mogao da pokrene bolid. On je vozio 14 krugova, ali je morao da odustane zbog problema sa menjačem.

"Užasan je osećaj kada gledate da svi kreću a vi ostajete na stazi. Znao sam da je gotovo. Ovo je bio težak dan. Moramo da popravimo pojedine stvari, da ustanovimo šta se dogodilo i da u punoj snazi odemo u Suzuku, na trku u Japanu", rekao je Rozberg.

Ne propustite