Hamilton najbrži na prvom treningu u Abu Dabiju

Autor: Beta Beta
petak 25.11.2016.
13:30
Izvor: Beta

Vozač Mercedesa Luis Hamilton ostvario je najbrže vreme na današnjem prvom treningu uoči poslednje trke u šampionatu Formule 1 za Veliku nagradu Abu Dabija.

Beta/AP Photo/Nelson Antoine
Beta/AP Photo/Nelson Antoine

Povezane vesti

Aktuelni svetski šampion je najbrži krug odvezao za 1:42,869 minuta i bio je za 0,374 sekunde brži od klupskog kolege Nika Rozberga.

Hamilton i Rozberg se bore za titulu prvaka, a nemački vozač ima 12 bodova prednosti, uoči poslednje trke u šampionatu na stazi Jas Marina.

Iza dvojca Mercedesa na današnjem treningu našli su se vozači Red Bula. Treći je bio Maks Verstapen sa 0,428 sekundi zaostatka za Hamiltonom, a treći je bio Danijel Rikardo sa zaostatkom 0,493 sekunde.

Četvorostruki svetski prvak Sebastijan Fetel iz Ferarija bio je peti sa 1,136 sekundi zaostatka, a njegov klupski kolega Kim Raikonen zauzeo je sedmo mesto sa zaostatkom od 1,687 sekundi.

Kvalifikacije za trku u Abu Dabiju na programu su u subotu od 14 časova, a trka je na programu u nedelju u isto vreme.


Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
West London
Friday, 25.11.2016
14:38

Mercedes-dominacija kao u najboljim danima ferrarija,i red bulla kad je vettel osvojio 4 naslova prvaka zaredom,volio bi da nico osvoji naslov,jer previše mu je sreća okretala leđa,a ovaj uspjeh mercedesa se odražava i na globalni rast Njemačkog giganta iz Stuttgarta,prodaja i profit nikad bolji,dobar vjetar u leđa samo nek ovako nastave