Hamilton: "Imao sam sreće"

Autor: Beta Beta
ponedeljak 18.09.2017.
00:50
Izvor: Beta

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da je imao mnogo sreće u današnjoj trci Formule 1 za Veliku nagradu Singapura, pošto je iskoristio incident na početku trke i odustajanje dvojice vozača Ferarija.

Beta/AP Photo/Luca Bruno
Beta/AP Photo/Luca Bruno

Povezane vesti

"Čestitam timu, ovo su sjajni bodovi za nas. Juče smo se mučili u kvalifikacijama i nismo mogli da pretpostavimo šta će se danas dogoditi. Imali smo sreće na početku i zahvalan sam bogu, iskoristio sam incident Ferarija. Ko bi rekao da će se to dogoditi", rekao je Hamilton posle trke.
 
Trostruki svetski šampion Hamilton pobedio je danas u trci u Singapuru i uvećao prednost na 28 bodova u generalnom plasmanu u odnosu na vozača Ferarija Sebastijana Fetela. Fetel i njegov klupski kolega Kimi Raikonen su, zajedno sa Maksom Verstapenom iz Red Bula učestvovali u incidentu na početku trke i sva trojica su odustali.

"Bio sam koncentrisan na pobedu i pokušavao sam da izbijem na čelo. Kada je padala kiša, znao sam kako ću završiti. Kišni uslovi su moji uslovi. Ne mogu biti srećniji. Danijel (Rikardo) se danas dobro borio, na početku sam mislio da ću se trkati protiv Sebastijana. Naravno da je ovako bolje ispalo", naveo je britanski vozač.

danijel rikardo

Rikardo je zauzeo drugo mesto i to je četvrti put da se popeo na podijum u Singapuru.

"Nikako da pobedim ovde. Danas nismo imali tempo kakav smo imali u petak, kako bismo se suprotstavili Mercedesu. Pomalo sam razočaran što sam propustio da pobedim, ali sam zahvalan na još jednom plasmanu na podijum. Gledao sam haos na startu, verovatno je dobro što sam loše startovao i što me nije zahvatio haos. Činilo se kao da tri bolida postaju jedan, ali ne znam ko je kriv za incident. Bilo je suviše blizu", rekao je Rikardo.

Valteri Botas

Vozač Mercedesa Valteri Botas rekao je da su bolidi danas dobro funkcionisali.

"Dobro smo ograničili štetu, imali smo sreće jer je danas bilo mnogo bolje. Ima još trka do kraja i mnogo prilika u šampionatu. Sebastijan je naredna meta, njegovo drugo mesto u poretku", naveo je Botas.

Ne propustite