"Hamilton i Botas se poštuju, dobro će se slagati"

Autor: Beta Beta
četvrtak 09.02.2017.
12:27
Izvor: Beta

Direktor Mercedesa Toto Volf rekao je danas da veruje da će se vozači te ekipe dobro slagati u predstojećoj sezoni u Formuli 1 i naveo da se Luis Hamilton i Valteri Botas poštuju.

Beta/AP Photo/Nelson Antoine
Beta/AP Photo/Nelson Antoine

Povezane vesti

Botas je ove godine iz Vilijamsa došao u Mercedes, kao zamena za svetskog šampiona Nika Rozberga, koji je prošle sezone, pet dana pošto je osvojio titulu, završio karijeru.

Hamilton i Rozberg su za četiri godine u Mercedesu u nekoliko navrata bili u zategnutim odnosima, za vreme trka su imali i sudare, pa je uprava ekipe morala da reaguje.

Trostruki svetski šampion Hamilton nedavno je priznao da se ne slaže najbolje sa klupskim kolegama, posle pitanja ko bi za njega bio idealan klupski kolega.

Volf je rekao da veruje da će se dvojica vozača dobro slagati i dodao da je Botas izabran posle potrage za vozačem koji može da ispuni obaveze koje je imao Rozberg u poslednje tri godine.

"Mislim da će 'raditi' ravnoteža izmedju Luisa i Valterija. To su dve različite ličnosti, a za nas je važno da se ispuni Rozbergova uloga. Niko je imao odredjenu ulogu u ekipi, a Valteri se uklapa u to. Verujemo da će interakcija i dinamika medju našim vozačima biti dobra. Poštuju se i prema onome što sam video, Valteri se dobro uklopo", rekao je Volf, preneli su britanski mediji.

Botas je dobio ugovor samo za ovu sezonu, a Volf je nedavno nagovestio da će Mercedes za 2018. godinu pokušati da dovede iskusnije vozače, kao što su Sebastijan Fetel i Fernando Alonso, ako Botas ne ispuni očekivanja.


Ne propustite