Hamilton: "Današnja trka je pokazala šta je Formula 1"

Autor: Beta Beta
nedelja 14.05.2017.
22:17
Izvor: Beta

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je posle današnjeg trijumfa u trci za Veliku nagradu Španije na stazi "Katalunja" da ga raduje što je Formula jedan postala takmičarska, i da se oseća privilegovanim što se takmiči sa Sebastijanom Fetelom iz Ferarija.

Epa/Yuri Kochetikov
Epa/Yuri Kochetikov

Povezane vesti

"Trka za Veliku nagradu Španije je pokazala šta je današnje takmičenje, šta je Formula jedan i kakva bi trebalo da bude. Izgubio sam dva kilograma... Fetel je bio izuzetno brz. Moj start nije bio dobar, imao sam proklizavanje bolida i moraću da popričam s mojim timom oko toga. Trudio sam se da zadržim korak za njim. Počastvovan sam što se takmičim s nekim ko je toliko dobar", rekao je Hamilton posle trke.

Hamilton je pobedio danas u trci za Veliku nagradu Španije. On je trku završio za sat, 35 minuta i 56,497 sekundi i tako došao do 55. pobede u karijeri, a druge u sezoni.

"Želim da zahvalim publici na toploj dobrodošlici i podršci. Nije bilo tako kada sam prvi put ovde došao, ali to se promenilo i zaista cenim ovdu zemlju i njen narod", rekao je Hamilton.

Drugo mesto na trci za VN Španije zauzeo je vozač Ferarija Nemac Sebastijan Fetel, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao Australijanac Danijel Rikardo iz Red Bula.

Sredinom trke po izlasku Fetela iz boksa došlo je do malog kontakta s tada drugoplasiranim Hamiltonom.

"Osetio sam se kao da sam izleteo sa staze... Bio sam napolju, ali to je trka i ne bih to menjao ni za šta na svetu", rekao je Britanac.

Sebastijan Fetel

Lider u šampionatu Formule 1 i vozač Ferarija Sebastijan Fetel rekao je da žali što nije pobedio, ali da mu je drago što je trka bila dobra.

"Trudio sam se maksimalno. Imao sam zaista dobar početak. Hamilton i ja smo imali proklizavanje pneumatika na startu, ali sam ja uspeo da se izvučem, zaobidjem ga... Držao sam se u prednosti, imao sam lep ritam", rekao je Fetel.

"Kada me je posle tokom trke zaobišao u krivini 1 jednostavno je proleteo kao voz. Pokušao sam da zatvorim krivinu, ali nisam uspeo. Šteta što nisam pobedio, ali bila je ovo lepa trka", rekao je Fetel.

Vozač Red Bula Danijel Rikardo kazao je da je imao sreće što se Valteriju Botasu iz Mercedesa pokvario bolid, ali da je srećan što se našao na podijumu.

"Dobar je osećaj biti na podijumu, što se prskam šampanjcem. Imao sam sreće što se Botasu pokvario bolid, ali to je trka. Uzećemo sve što nam se pruža", rekao je Rikardo.

Ne propustite