Hamilton: ''Botas je zaslužio dugoročan ugovor sa Mercedesom''

Autor: Beta Beta
nedelja 02.07.2017.
20:55
Izvor: Beta

Vozač Mercedesa Luis Hamilton ocenio je danas da je njegov klupski kolega Valteri Botas zaslužio dugoročan ugovor sa ekipom.

Beta/AP Photo/Pavel Golovkin
Beta/AP Photo/Pavel Golovkin

Povezane vesti

Botas je sredinom januara potpisao jednogodišnji ugovor sa Mercedesom, posle iznenadne odluke Nika Rozberga da završi karijeru, nekoliko dana posle osvajanja šampionske titule u Formuli 1.

"Mislim da je zaslužio da ostane dugoročno u Mercedesovoj porodici. Mercedes je jedini tim, koliko ja znam u motosportu, koji prihvata individualce sa kojima radi, posebno vozače i tako postaneš deo porodice, do kraja života. Zaslužio je to pravo, obavlja sjajan posao u ekipi i nastaviće da raste", rekao je Hamilton, preneli su britanski mediji.

Botas je ove sezone, u prvih osam trka, pobedio jednom, četiri puta se popeo na podijum i imao jednu pol poziciju. Čelnici Mercedesa još nisu odlučili ko će sledeće godine voziti sa Hamiltonom, a direktor ekipe Toto Volf nedavno je rekao da je Botas u "neprijatnoj situaciji".

"Tek mu je prva godina u Mercedesu, a već je pobedio u jednoj trci i osvojio je mnogo bodova za ekipu. Nastaviće da jača, samo mu je potrebna prilika za to
", naveo je trostruki svetski šampion Hamilton.

Hamilton je drugi u generalnom plasmanu vozača sa 139 bodova, a treći je Botas sa 111. Prvi je vozač Ferarija Sebastijan Fetel sa 153 boda.

Ne propustite