Hamilton: "Biće tesna borba ove sezone"

Autor: Beta Beta
nedelja 09.04.2017.
11:36
Izvor: Beta

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da je srećan zbog današnje pobede u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da očekuje veliku i neizvesnu borbu za osvajanje šampionske titule ove sezone.

Beta/AP Photo/Nelson Antoine
Beta/AP Photo/Nelson Antoine

Povezane vesti

"Danas je svim vozačima bilo veoma teško. Sjajan posao su obavili (Sebastijan) Fetel i ovaj mladi momak Maks (Verstapen). Veoma sam ponosan na moju ekipu, kao i na ljude u fabrici, naporno smo radili da ostvarimo ovakav rezultat", rekao je Hamilton posle trke.

Hamilton je pobedio danas u trci za Veliku nagradu Kine, ostvario je 54. pobedu u karijeri, a petu u Šangaju. Drugo mesto zauzeo je Sebastijan Fetel iz Ferarija, a treći je bio Maks Verstapen iz Red Bula, koji je startovao sa 16. mesta.

"Ova trka je bila prava i uzbudljiva, Fetel i ja smo imali skoro iste rezultate i da nije bilo 'sejfti kara', bilo bi veoma tesno. Mislim da će ova sezona i borba za titulu biti tesna i jedna od najneizvesnijih u kojima sam učestvovao. Ferari je obavio odličan posao", naveo je trostruki svetski šampion.

Fetel je rekao da mu je bio cilj da stigne Hamiltona, ali da ga je omela gužva na stazi.

"Zaglavio sam se iza 'voza' na stazi, ali sam pokušao da stignem Luisa. Bila je dobra borba, bilo je zabavno. Hteo sam da uhvatim Luisa, bio sam besan zbog gužve pošto sam mislio da u ovakvim uslovima mogu da budem brži, pa sam video da mogu da probam da prvo prestignem Danijela Rikarda. Na izlazu je bilo nezgodno, stvarno me je pritisnuo, ali bilo je zabavno", naveo je četvorostruki svetski šampion.

Verstapen je krenuo sa 16. mesta, ali je posle odlične vožnje stigao do podijuma.

"Trka je bila zahtevna, ali sam zaista uživao. Mislim da sam u prvom krugu obišao devet vozila, ovo je bila dobra trka za mene. Ovog vikenda nisam mnogo proveo na stazi, pošto nisam uradio mnogo u kvalifikacijama i nisam očekivao da ću biti na podijumu pošto sam startovao kao 16", rekao je on.

Hamilton Rikiardo Rikardo Fetel

Verstapen se u samoj završnici borio s klupskim kolegom Danijelom Rikardom za treće mesto.

"Na kraju sam bio iznerviran jer sam želeo 'čist vazduh', da pokušam da budem brži, ali na kraju sam ipak završio na podijumu i zadovoljan sam", dodao je Verstapen.

Vozač Mercedesa Valteri Botas zauzeo je šesto mesto, pošto se u jednom trenutku okrenuo na stazi i pao na 11. mesto.

"Svi smo imali nezgodan start vezano za odluke o gumama, a tu je i pitanje odlaska u boks, ali nije bilo velike drame. Iza 'sejfti kara' sam pokušao da zagrejem gume, ali sam pogrešio i okrenuo se. Posle te glupe greške, nisam uspeo da nadoknadim zaostatak. Drago mi je što se naredna trka vozi već naredne nedelje", rekao je Botas.

Naredna treća trka u šampionatu vozi se 16. aprila od 17 časova za Veliku nagradu Bahreina. 

Ne propustite