FIA pokrenula istragu protiv Fetela

Autor: Beta Beta
četvrtak 29.06.2017.
00:26
Izvor: Beta

Medjunarodna automobilska federacija (FIA) pokrenula je danas istragu protiv vozača Ferarija Sebastijana Fetela, nakon što se on namerno sudario sa Luisom Hamiltonom iz Mercedesa tokom trke Formule 1 za Veliku nagradu Azerbejdžana.

EPA/SRDJAN SUKI
EPA/SRDJAN SUKI

Povezane vesti

Fetel je tokom trke u Bakuu prošle nedelje namerno udario Hamiltona u vreme kada se bezbednosno vozilo nalazilo na stazi, što je zabranjeno. Nemac je tokom trke kažnjen sa 10 sekundi, a FIA je danas pokrenula istragu i odlučiće da li će dodatno kazniti četvorostrukog svetskog prvaka.

"Posle incidenta na Velikoj nagradi Azerbejdžana, kada je Sebastijan Fetel bio umešan u sudar sa Luisom Hamiltonom, FIA će dodatno ispitati uzroke incidenta kako bi procenila da li je potrebna dodatna kazna. Obaveštenje o ishodu istrage biće objavljeno pre trke u Austriji (9. jul)", navodi se u saopštenju FIA.

Fetel je posle trke optužio Hamiltona da je namerno kočio i testirao kočnice. Medjutim, prema podacima iz Hamiltonovog bolida, utvrdjeno je da se Hamilton nije ponašao neuobičajeno. Fetel je trku završio na četvrtom mestu a Hamilton na petom.

FIA je prošlog oktobra upozorila Fetela na ponašanje, nakon što je Nemac tokom trke u oštroj raspravi putem radija opsovao direktora trka FIA Čarlija Vajtinga.

U generalnom plasmanu vozača u šampionatu Formule 1 Fetel je prvi sa 14 bodova prednosti nad Hamiltonom.

Ne propustite

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Man united
Thursday, 29.06.2017
11:10

Мало је глупо да не казне и Хамилтона. Он је све изазвао.

avatar
NIKE
Thursday, 29.06.2017
08:07

Ma i treba kad je glup, bilo je sigurnosno auto na stazi, trebao je biti udaljen od Luisa bar par metara i kočiti na vrijeme, opšte je poznato da je kod svakog udesa kriv vozač iza, ne onaj ispred, da je bio pametan mogao je dobiti trku, ovako sad će da ga opale još po bodovima.

avatar
Salvatore
Friday, 30.06.2017
00:18

Druze, Hamilton je u krivini namerno zakocio do kraja da bi se Fetel zakucao..... O cemu vise pricamo? Pri tom je kobstantno usporavao kolonu dok je vozilo bezbednosti bilocak 50 metara ispred....

avatar
lol
Thursday, 29.06.2017
01:15

Ajde dajte Hamiltonu novu titulu i zavrsite ovu farsu.Pa kako vas nije sramota da na oni sramnu odluku vi ocete i dodatno da kaznite Fetela?! Gde je kazna za Botasa? Ono nije bila opasna voznja kada je udario Raikonena koji ga je vec prosao?! Bruka i sramota za organizaciju,koja vec godinama stiti mercedes.

avatar
mak_juventino
Thursday, 29.06.2017
14:52

Stvarno sramno je ovo sto se desava !

avatar
mak_juventino
Thursday, 29.06.2017
00:40

Izgleda ovaj placko mora da bude sampion , pa ce FIA kazniti Fetela i Ferraria ! Odvratno je ovo sta se desava u F1 !!!