FIA - Nema postupka protiv Rozberga

Autor: Beta Beta
sreda 27.08.2014.
00:26
Izvor: Beta

Međunarodna automobilska federacija (FIA) saopštila je da neće pokrenuti postupak povodom incidenta u kome je došlo do kontakta dva vozila Mercedesa u trci Formule 1 za Veliku nagradu Belgije.

AP Photo/ Ben Stansall, Pool
AP Photo/ Ben Stansall, Pool

Povezane vesti

U drugom krugu trke u Belgiji, u nedelju, došlo je do kontakta dva Mercedesa, Niko Rozberg je udario u bolid Luisa Hamiltona i probušio mu prednju levu gumu. Hamilton nije završio trku, a Rozberg je zauzeo drugo mesto.

Sudije su tokom trke saopštile da neće istraživati taj incident. Hamilton je optužio Rozberga da ga je namerno udario kako bi "poslao poruku", a nemački vozač je to demantovao.

"FIA neće intervenisati u ovom slučaju. Jedino bi 'novi element' koji bi se pojavio pošto izveštaji postanu pravosnažni mogao da opravda otvaranje istrage. Izjave posle trke i unutar ekipe, a koje je kasnije Mercedes demantovao, ne spadaju u takve elemente", navodi se u saopštenju FIA.

Hamilton je naveo da je Rozberg na timskom sastanku "praktično priznao da je to uradio namerno", ali je direktor Mercedesa Toto Volf to demantovao.

"U veoma uzavreloj raspravi oni su se složili da se ne slažu, ali nije bilo namernog sudara. To je besmislica", rekao je Volf.

Rozberg i Hamilton se bore za šampionsku titulu. Posle 12 trka Rozberg je prvi sa 220 bodova, a Hamilton na drugom mestu ima 29 bodova manje.

Naredna trka u šampionatu Formule jedan vozi se 7. septembra u Monci, za Veliku nagradu Italije.

Ne propustite