Fetel zadovoljan pobedom i bolidom u Bahreinu

Autor: Beta Beta
nedelja 16.04.2017.
20:09
Izvor: Beta

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Bahreina i da je od početka znao da može da ostvari dobar rezultat pošto je bolid bio dobar.

Beta/AP Photo/Rick Rycroft
Beta/AP Photo/Rick Rycroft

Povezane vesti

"Ovo je zaista sjajan dan, ovo je timski rad zajedno smo uspeli. Od početka sam video da smo brzi. Valteri (Botas) nije grešio, pokušao sam da ga pritisnem, a rani odlazak u boks se isplatio. Iznenadio sam se kada sam video da sam prvi, pošto sam mislio da smo izgubili prednost zbog 'sejfti kara'. Luis je bio pretnja, ali moj bolid je danas bio kao san", rekao je Fetel posle trke.

Fetel je pobedio danas u trci za Veliku nagradu Bahreina i ostvario 44. pobedu u karijeri.

"Kada sam video vatromet i kada su se upalila sva svetla, pomislio sam koliko volim ovo što radim. Godina je duga, ali zaista uživam. Juče sam bio malo tužan posle kvalifikacija, pošto sam imao veliki zaostatak, ali mi je nešto govorilo da imamo dobro vozilo. U Bahreinu sam imao mnogo uspeha prethodnih godina, volim ovaj trofej, zaista je lep", dodao je četvorostruki svetski prvak, koji je tri puta pobeđivao u Bahreinu.

Vozač Mercedesa Luis Hamilton zauzeo je drugo mesto, a tokom trke imao je kaznu od pet sekundi zbog zadržavanja u boksu vozača Red Bula Danijela Rikarda.

"Čestitam Sebastijanu i Ferariju na fantastičnom poslu. Pogrešio sam u boksu i izvinjavam se ekipi. Dao sam sve od sebe da nadoknadim zaostatak. Nastavićemo zajedno da radimo i da se borimo. Bolno je kada izgubiš bodove za ekipu, ali tako je kako je", rekao je trostruki svetski prvak.

Hamiltona je tokom trke propustio klupski kolega Valteri Botas, kako bi Britanac pokušao da nadoknadi zaostatak za Fetelom. Hamilton je zahvalio Botasu "što je bio džentlmen".

Botas je danas prvi put u karijeri počeo jednu trku sa pol pozicije, a na stazi Sahir zauzeo je treće mesto.

"Trka je bila nezgodna. Tokom cele trke sam se mučio sa tempom ali sam imao i problema sa pritiskom u gumama. Ali, ovaj vikend je zaista bio najbolji za mene u novoj ekipi i mislim da ću još mnogo toga postići u Mercedesu", rekao je Botas.

Ne propustite