F1 - Rozbergu pobeda posle burnih dešavanja u Belgiji!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 28.08.2016.
16:08
Izvor: Sportske.net

Šampionat Formule 1 nastavljen je današnjom trkom za Veliku nagradu Belgije, na stazi Spa Frankoršamp, obeleženoj brojnim incidentima na stazi.

BETA/AP Photo/Luca Bruno
BETA/AP Photo/Luca Bruno

Povezane vesti

Pisali smo već tokom trke kako je sve počelo i kako je vozač Renoa Kevin Magnusen izleteo sa staze, pri čemu je njegov bolid potpuno uništen.

Opširnije o tome čitajte OVDE, a posle svih ovih incidenata i izlazaka bezbednosnih vozila na stazu, trka je ušla u mirniji tok, a prvi kroz cilj prošao je vozač Mercedesa Niko Rozberg.

On je trijumfovao ispred Danijela Rikarda iz Red Bula, dok je treću poziciju zauzeo aktuelni šampion i vodeći u generalnom plasmanu, Britanac Luis Hamilton, Rozbergov timski kolega.

Sledi tandem iz Fors Indije - Niko Hulkenberg i Serhio Perez, dok je Sebastijan Fetel iz Ferarija uspeo da se posle katastrofalnog starta na kraju domogne odličnog šestog mesta.

Sedmi je Fernando Alonso iz Meklarena, za njim sledi Valteri Botas iz Vilijamsa, a prvih deset su kompletirali Kimi Raikonen iz Ferarija i Felipe Masa iz Vilijamsa.

Današnjom pobedom Rozberg se približio Hamiltonu na samo devet bodova zaostatka. Hamilton sada na prvom mestu u generalnom plasmanu ima 232 boda, a Rozberg 223. Trećeplasirani Rikardo daleko zaostaje sa 151 bodom.

----- ---- ------

Ne propustite