F1 - Rozbergov ''het-trik'' u Monaku!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 24.05.2015.
16:20
Izvor: Sportske.net

Šampionat Formule 1 nastavljen je današnjom trkom za VN Monaka, u kojoj je ponovo trijumfovao vozač Mercedesa Niko Rozberg.

Beta/AP Photo/Claude Paris
Beta/AP Photo/Claude Paris

Povezane vesti

Niko Rozberg je još jednom potvrdio da mu je trka u Monaku jedna od omiljenih. On je danas trijumfovao već treći put uzastopno na ovoj stazi i najavio da će ove sezone njegov klupski kolega Luis Hamilton imati mnogo jačeg konkurenta u borbi za titulu.

Rozberg je trijumfovao ispred Nemca Sebastijana Fetela iz Ferarija, a aktuelni šampion, Britanac Luis Hamilton je trku završio na trećem mestu, iako je imao vođstvo, ali je presudio neplanirani odlazak u boks.

Iza vodećeg trilinga plasirao se Danil Kvjat, a peto mesto zauzeo je Danijel Rikardo iz Red Bula.

Šesti je Finac Kimi Raikonen ispred Serhija Pereza i Džensona Batona, a u prvih deset su se plasirali i Brazilac Felipe Nasr iz Zaubera i Karlos Sainc iz Renoa.

Današnji trijumf Nika Rozberga, ali i drugo mesto Sebastijana Fetela su svojevrstan odgovor Berniju Eklstonu, koji je uoči ove trke davao potcenjivačke izjave na račun njih dvojice, favorizujući Luisa Hamiltona.

''Nažalost, Niko nema nemačke navijače na svojoj strani. Otkazivanje trke u Nemačkoj nagoveštava da je to užasno tržište za Formulu 1. S druge strane, Luis je heroj u Velikoj Britaniji. Britanci vole Formulu 1. Sebastijan Fetel ne radi mnogo za Formulu 1, ljudi ga jedva prepoznaju na ulici'', izjavio je, između ostalog, prvi čovek Formule 1.

Ne propustite

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nikola Domazet
Sunday, 24.05.2015
17:48

Drago mi je sto je meklaren osvojio prve bodove, nadam se da je ovo samo pocetak, a da ce sledece godine baton i alonso da gaze, zao mi je sto alonso nije osvojio bodove, ali mu je ovo ssamo zagrijavanje za sledecu godinu, on je i dalje najbolji vozac u f1

avatar
Goran Mrkonjic
Sunday, 24.05.2015
16:35

Nisam uspeo da cujem komentare Hamiltona na kraju jer su prebacili na fudbal. Ocigledno besan pa me interesuje sta je rekao. Zasto odlazak za promene pneumatika itd itd

avatar
Sunday, 24.05.2015
16:25

Ovo je bila zaista zanimljivo za Montekarlo. Steta za Verstapena, odlican i borben, ali mnogo puta je gubio poene zbog greske svog tima (50 s stajanja) verovatno se ne bi ni delilo ono da nije ostao onoliko u pit lain-u. I Mercedes bukvalno polonio pobedu Rozbergu, namestaljka cista.