F1 - Rikardo prezadovoljan pobedom u Belgiji

Autor: Beta Beta
ponedeljak 25.08.2014.
01:06
Izvor: Beta

Kako sezona odmiče, doskora dominantni Sebastijan Fetel je u Red Bulu sve više u senci mladog Danijela Rikardsa, koji je trijumfovao i u trci za VN Belgije.

Beta/AP Photo/Hasan Jamali
Beta/AP Photo/Hasan Jamali

Povezane vesti

Vozač Red Bula Danijel Rikardo izrazio je zadovoljstvo zbog pobede u trci Formule 1 za Veliku nagradu Belgije.

"Drugačije je kada dugo vodite u trci, radi se o tome da pokušavate da ostanete mirni i da sve držite pod kontrolom. Kada je Niko 'ušao' znao sam da će biti brz, ali uspeo sam da zadržim tempo i ostanem ispred njega", rekao je Rikardo posle trke.

Rikardo je pobedio u trci za Veliku nagradu Belgije i ostvario treću pobedu u sezoni i karijeri.

"Kada vodite prva stvar na koju mislite je da se nadate da će sve biti u redu, da će vas mehanika poslužiti i da ćete stići do cilja. Naravno, kada ste prvi, ne možete da dočekate pobedničku zastavicu", dodao je Rikardo.

Drugo mesto zauzeo je vozač Mercedesa Niko Rozberg. On je u drugom krugu udario klupskog kolegu Luisa Hamiltona, nakon čega je Britanac u 39. krugu morao da odustane. Tokom ceremonije proglašenja pobednika navijači su zviždali Rozbergu.

"Bio sam u dobroj situaciji i pokušao sam da ga obidjem sa spoljne strane, ali su se bolidi dodirnuli i to je uticalo na obojicu. Ali, takve stvari se dešavaju. Još nisam pogledao snimak i ne bi bilo dobro da komentarišem. Bio sam uveren da ćemo osvojiti prva dva mesta, imali smo dobru brzinu, ali nažalost, danas nam nije uspelo", rekao je Rozberg.

Vozač Vilijamsa Valteri Botas, koji je zauzeo treće mesto rekao je da njegova ekipa mora još da radi kako bi sustigla konkurente, ali da je na pravom putu.

"Ekipa je obavila dobar posao, sigruno je da smo na pravom putu. I dalje jurimo, želimo korak napred. Ova sezona će biti teška, a biće nam potrebna i sreća pošto je Mercedes brz, a kako stvari stoje i Red Bul. Čeka nas još mnogo posla", rekao je Botas.

Ne propustite