F1 - Novajliju ne dotiču kritike

Autor: Beta Beta
petak 17.03.2017.
23:59
Izvor: Beta

Novajlija u Formuli jedan, kanadski vozač Lens Strol, izjavio je danas da ga nije briga za kritike koje dobija pred početak sezone u Australiji.

EPA/TONI ALBIR
EPA/TONI ALBIR

Povezane vesti

Ovaj 18-godišnjak imao je promenljivu predsezonu na otvorenom testiranju u Barseloni, uključujući i dva okretanja i jedan udes, zbog čega je njegov tim Vilijams izgubio ceo dan treninga. U drugoj nedelji je sve prošlo bez problema.

Ovaj tinejdžer je sin kanadskog milijardera Lorensa Strola, zbog čega ga neki nazivaju "plaćenim vozačem".

"Baš me briga za kritike. To nije moj posao. Mi smo svi profesionalci. Stvari se u automoto sportu dešavaju i vi jednostavno morate da se odvojite od njih. Sve je prilično prosto za sve. Prva nedelja je bila frustrirajuća, ali smo se koncentrisali na drugu i sve je prošlo dobro", rekao je Strol, a preneli engleski mediji.

Vozač je kazao da nije postavio nikakve odredjene ciljeve za svoju prvu trku u F1, koja se održava 26. marta na Albert parku u Melburnu.

"Moramo da ostanemo mirni, a ne mislim da treba da postavljamo bilo kakve ciljeve. Jasno je da će mi ta staza biti nova, drugačija. Ima mnogo toga da se nauči tamo, ali ću ići samo korak po korak, krug po krug", rekao je Strol.

Kanadski vozač je, međutim, priznao da su Mercedes, Red Bul i Ferari možda i nedostižni.

"Biće jako teško uhvatiti prva tri tima, ali sve ispod toga je bitka. Ne smemo sebi u glavi odredjivati brojke. Videćemo rezultate kad počnu trke", rekao je Strol.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Scholes
Saturday, 18.03.2017
02:43

Uvek je bilo i ostalo da ti samo pare garantuju ulaz u F1. Ne znam kakav da je vozac talenat, ako nema debele sponzore iza sebe koji cu uci sa velikim novcem u F1 ne moze da se probije. Kada je Alonso usao u F1 trebao je i Pavlovic, ali naravno, ovaj nas jedva da je i imao sponzore u poredjenju s Alonsom i nije usao. Tako da ovo nije nista novo, jedino sto decko nije morao da se dokazuje nikome nego tata pljunuo kintu umesto toga.