F1 - Mercedes uložio žalbu zbog Verstapena!

Autor: Beta Beta
nedelja 09.10.2016.
13:44
Izvor: Beta

Ekipa Mercedesa uložila je danas žalbu zbog vožnje Maksa Verstapena iz Red Bula i načina njegove odbrane drugog mesta u duelu sa Luisom Hamiltonom, preneo je danas Skaj Sports.

BETA/AP Photo/Andre Penner
BETA/AP Photo/Andre Penner

Povezane vesti

Mercedes je naveo da je Verstapen u pretposlednjem krugu današnje trke Formule 1 za Veliku nagradu Japana vozio "nepravilno i na opasan način" kada je branio drugo mesto od vozača Mercedesa Hamiltona.

Verstapen je zauzeo drugo mesto na stazi Suzuka ispred Hamiltona, koji je u poslednjih nekoliko krugova pokušavao da ga obidje. Britanac je smanjivao zaostatak, a u pretposlednjem krugu u jednoj krivini je pokušao da obidje holandskog tinejdžera ali je na kratko izleteo sa staze i izgubio šansu da ga pretekne.

Očekuje se da Medjunarodna automobilska federacija (FIA) neće doneti odluku do napredne trke, 23. oktobra u Ostinu u SAD.

U trci je pobedio vozač Mercedesa Niko Rozberg, a Hamilton osvajanjem trećeg mesta zaostaje 33 boda za klupskim kolegom u generalnom plasmanu.

Verstapen je posle trke izjavio da nikoga neće puštati.

"Nikome neću otvoriti vrata i reći - izvoli. Video sam da pokušava da me obiđe i odmah sam zatvorio vrata. Mislim da je bio dovoljno daleko da vidi da to nameravam da uradim", rekao je Verstapen.

Direktor Red Bula Kristijan Horner rekao je da je duel bio "čvrst ali pošten".

"Maks će uvek ići ka unutrašnjoj liniji. Mislim da je to odlučio i pre nego što je bilo vreme za kočenje. Niste tu da propuštate druga vozila",
rekao je on.

Hamilton je posle trke rekao da "to sada više nije važno".

"Gotovo je i idemo dalje", rekao je trostruki svetski šampion.

Verstapen je ove godine u nekoliko navrata bio pod istragom sudija, ali nije kažnjen zbog opasne vožnje, dok je u trci u Italiji dobio upozorenje.


Ne propustite