F1 - Mercedes i Ferari ne žele da snabdevaju Meklaren

Autor: Beta Beta
sreda 19.07.2017.
22:57
Izvor: Beta

Mercedes i Ferari ne žele u narednom šampionatu Formule 1 da snabdevaju motorima ekipu Meklaren, kojoj sada kao alternativa ostaje samo Honda, preneo je danas "Autosport".

BETA/AP Photo/Frank Augstein
BETA/AP Photo/Frank Augstein

Povezane vesti

Meklaren razmatra mogućnost da prekine saradnju sa Hondom, posle još jedne problematične sezone, u kojoj je u 10 ovogodišnjih trka osvojio samo dva boda.

Izvršni direktor Meklarena Zek Braun misli da Ferari i Mercedes uživaju da vide Meklaren na začelju.

"Mi smo sjajan tim, Meklaren je pokazao da može da pobedjuje i osvaja titule. Ali, mislim da nekoliko drugih ekipa uživaju da nas gledaju u situaciji u kakvoj smo trenutno. Oni se plaše da možemo da se vratimo i zapretimo im, a taj strah ne razumem", rekao je Braun za "Skaj".

Mercedes i Ferari su vodeći u generalnom šampionatu konstruktora, a njihove vozače deli bod u šampionatu vozača.

Kako se navodi, ako Meklaren završi saradnju sa Hondom, preostaje mu jedino saradnja sa Renoom, ali mu i za to ističe vreme, jer su inženjeri već napredovali u radu na konfiguraciji bolida za narednu sezonu.

Braun je rekao da će Meklaren ovog leta morati da odluči da li će ostati sa Hondom, a vozač Feranando Alonso pritiska ekipu da što pre donese odluku.

"Razgovarali smo sa Hondom o nizu različitih scenarija. Mislimo da Honda može da obavi posao kakav je obavljala u prošlosti. Moramo da se pobrinemo da razvoj bude brži. Počeli smo da radimo na bolidu za sledeću godinu i moramo što pre da odlučimo šta ćemo raditi sa Hondom", naveo je Braun.

"Ne možemo da nastavimo ovako, da nismo konkurentni, Meklaren se ne trka da bi bio takav. Prošle su tri godine i moramo da vidimo drastična poboljšanja. Mi, kao i Fernando, želimo da pobedjujemo, da budemo na podijumima, a kako sada stvari stoje, do ne možemo, pa su nam potrebne promene", dodao je on.

Ne propustite