F1 - Hoće li sad biti tenzija i između Hamiltona i Botasa?

Autor: Beta Beta
utorak 02.05.2017.
12:37
Izvor: Beta

Izvršni direktor Mercedesa Toto Volf rekao je danas da veruje da se odnos dvojice vozača te ekipe Luisa Hamiltona i Valterija Botasa neće pogoršati ako se obojica budu borili za šampionsku titulu u Formuli 1.

Beta/AP Photo/Pavel Golovkin
Beta/AP Photo/Pavel Golovkin

Povezane vesti

Botas je u nedelju u trci za Veliku nagradu Rusije u Sočiju ostvario prvu pobedu u karijeri u Formuli 1, ispred dvojca Ferarija Sebastijana Fetela i Kimija Raikonena. Posle četiri trke u generalnom plasmanu, Botas je treći sa 63 boda, a ispred su Fetel sa 86 bodova i Hamilton sa 73.

Hamilton je u Sočiju zauzeo četvrto mesto, a odmah posle trke čestitao je klupskom kolegi na pobedi. Botas je u februaru potpisao za Mercedes, posle iznenadne odluke Nika Rozberga da završi karijeru.

Rozberg je prošle godine osvojio šampionsku titulu ispred Hamiltona, a tokom sezone njih dvojica su bili u zategnutim odnosima.

Volf je rekao da ne očekuje takve probleme.

"Odnos između njih dvojice je netaknut. Luis je bio jedan od prvih koji je čestitao Valteriju na prvoj pobedi i to pokazuje poštovanje medju njima. Bez obzira na sve, njih dvojica su žestoki konkurenti, žele da pobedjuju i da se bore za šampionsku titulu.

Mislim da to neće uticati na njihov odnos i na dinamiku u timu, kao što je prethodnih nekoliko godina uticalo na odnos Nika i Luisa. To je potpuno drugačiji odnos"
, rekao je Volf, preneo je Skaj Sports.

Botas je rekao da su mu svi rivali čestitali pobedu u Sočiju.

"(Luis) mi je čestitao, rekao je da je srećan zbog mene, to je bilo lepo od njega. Do sad smo bili profesionalni u vezi sa svim. Kada je on ispred mene, uvek mu iskreno kažem šta mislim, da je obavio dobar posao i obrnuto. Lepo je videti to od višestrukog svetskog šampiona, dobro radimo kao ekipa.

Takođe, čestitali su mi i vozači Ferarija. Ovo će biti duga godina i sa njima ću se boriti. U nekim trenucima bi moglo da postane nezgodno ako dodje do borbe za titulu. Možda će biti manje priče a više borbe na stazi",
naveo je Botas.

On je dodao da se za sada koncentriše na to da pomogne Mercedesu u borbi protiv Ferarija i da je još rano za priču o tituli.

"Tek je početak godine, teško je izvući zaključke i zbog toga nisam zabrinut zbog zaostatka za vodećima. Sada se koncentrišemo na to da poboljšamo vozilo koje će nam doneti više pobeda i bodova obojici vozača", rekao je Botas.

Naredna trka u šampionatu na programu je 14. maja za Veliku nagradu Španije.  

Ne propustite