F1 - Hamiltonu pol pozicija u Kini

Autor: Beta Beta
subota 08.04.2017.
11:43
Izvor: Beta

Vozač Mercedesa Britanac Luis Hamilton osvojio je danas "pol" poziciju pred Veliku nagradu Kine, druge trke u novoj sezoni Formule 1.

BETA/AP Photo/Darron Cummings
BETA/AP Photo/Darron Cummings

Povezane vesti

Hamilton je do šeste uzastopne "pol" pozicije došao u vremenu od minut, 31 sekundi i 678 hiljaditinki.

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel zauzeo je drugo mesto sa 186 hiljaditih delova sekunde sporijim vremenom, dok se Finac Valteri Botas iz Mercedesa sa stotinkom lošijim vremenom našao na trećem mestu.

Hamiltonu je današanja "pol" pozicija 63. u karijeri, a šestim uzastopnim najboljim vremenom u kvalifikacijama došao je na samo dve trke od rekorda Ajrtona Sene.

Četvrto mesto u današnjim kvalifikacijama zauzeo je Finac Kimi Raikonen iz Ferarija, dok se na petom mestu našao Australijanac Danijel Rikardo iz Red Bula.

Društvo Australijancu u trećem startnom redu praviće Brazilac Felipe Masa iz Vilijamsa. Sedmo mesto zauzeo je Nemac Niko Hilkenberg iz Renoa, a osmi je Meksikanac Serhio Peres iz Fors Indije. Prvu desetoricu kompletirali su Rus Danil Kvjat iz Toro Rosa i Kanadjanin Lens Strol iz Vilijamsa.

Trka za Veliku nagradu Kine voziće se sutra od 8.00 po srednjeevropskom vremenu.

Ne propustite

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
SERBON
Saturday, 08.04.2017
12:46

Vraća se Ferari! Dobre su to pozicije pred sutrašnji start, nadam se pobedi. Čini mi se da je Ferari morao ranije izaći na stazu u onom završnom delu da bi imao vremena da izveze dva kruga umesto što su se potpuno bespotrebno vraćali na stazu tokom Q2 a imali su obezbeđen Q3. Sutra izjutra je trka pa...videćemo.

avatar
JUVENTIN
Saturday, 08.04.2017
13:32

Sve se slazem sa tobom cini mi se nikad izjednaceniji ferari i mercedes bice fantasticna sezona i nadam se tituli ferarija