F1 - Hamilton i Rozberg žele da se iskupe za lošu trku u Mađarskoj

Autor: Beta Beta
sreda 19.08.2015.
00:26
Izvor: Beta

Vozači Mercedesa Luis Hamilton i Niko Rozberg izjavili su danas da na predstojećoj trci Formule 1 za Veliku nagradu Belgije žele da se iskupe za razočaravajuće rezultate iz prošle trke u Mađarskoj.

BETA/AP Photo/Darko Vojinovic
BETA/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

U trci za Veliku nagradu Mađarske, 26. jula, Hamilton je zauzeo šesto mesto, a Rozberg osmo i to je prvi put u poslednjih 29 trka da se vozači Mercedesa nisu našli na pobedničkom postolju.

Posle skoro mesec dana pauze naredna trka voziće se u nedelju od 14 časova u Belgiji.

"Dobro je napraviti pauzu i provesti vreme u odmoru, treninzima i 'punjenju baterija'. Ali, naravno, uvek postoji nešto u glavi što te tera da se vratiš na stazu - posebno posle trke kakva je bila u Mađarskoj", rekao je Hamilton, preneli su britanski mediji.

Hamilton je odmor proveo na Barbadosu i u Njujorku.

Rozberg je rekao da je veoma razočaran zbog propuštene prilike na Hungaroringu.

"Letnja pauza je odlična šansa za ekipu da se 'napuni' posle teškog početka godine i sigurno da su svi zaslužili odmor posle velikog posla koji su uložili u stvaranje neverovatnih vozila koje imamo ove sezone", rekao je Rozberg, koji je odmor proveo na Ibici.

"Trka u Mađarskoj je veliko razočaranje i od tada jedva čekam da se vratim na stazu. Kada ste u tesnoj borbi za titulu svaka prilika da osvojite bodove je presudna i moram da je iskoristim. Takođe, moram sam da ih stvorim. To je cilj za drugi deo šampionata, sada smo na polovini", dodao je Rozberg.

Hamilton je prvi u šampionatu sa 202 boda, a iza njega je Rozberg sa 21 bodom manje. U borbu za titulu uključio se i vozač Ferarija Sebastijan Fetel, posle pobede u Mađarskoj.

Četvorostruki svetski šampion na trećem mestu ima 160 bodova.


Ne propustite