Evo kako izgleda Borkovićev auto posle udesa!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 22.05.2016.
18:34
Izvor: Sportske.net

Srpski automobilista Dušan Borković bio je izuzetno razočaran nakon trkačkog vikenda u Imoli, a evo kako je opisao nesportsko ponašanje Francuza Žan Kloda Vernea koji ga je izgurao sa staze.

dusanborkovic.com
dusanborkovic.com

Povezane vesti

Četvrti trkački vikend u TCR seriji u Imoli srpski automobilista Dušan Borković završio je bez bodova iako je po svemu prikazanom bio među boljima.

Srpski automobilista nije ni mogao da nastupi u drugoj trci jer ga je na krug i po pre kraja prve sa staze izbacio Francuz Žan Klod Verne o čemu smo pisali OVDE!

"Izuzetno sam razočaran svime što se dešavalo u Imoli. Prvo kvalifikacijama i odlukom sudija da mi se ponište svi krugovi nakon čega sam ozbiljno razmišljao da li uopšte da vozim trke" rekao je Borković.

Uprkos odlukama sudija Dušan Borković je došao u poziciju da se bori za bodove na prvoj trci, ali je usledio već pomenuti nesportski potez Žan Kloda Vernea.

"Verne se tokom cele prve trke ponašao krajnje nesportski, svaku krivinu je skraćivao i udario me četiri puta, pre nego što smo ušli praktično u završnicu trke, kada je u jednoj krivini išao pravo na mene, iako je imao 3 metra prostora sa druge strane" istakao je Borković.

Velika je sreća što je Dušan Borković iz udesa izašao nepovređen ali je zato auto pretrpeo veliku štetu.

Dusan Borkovic
Foto: dusanborkovic.com

"Izbacio me je sa staze pri brzini od 200 km/h. Udario me je u zadnji levi točak i polomio letvu volana i tako onemogućio da osvojim bodove u prvoj trci i startujem u drugoj. Izuzetno sam razočaran jer sam opet ostao bez bodova, a realno po pokazanoj brzini sam sve vikende do sada bio u prva tri vozača šampionata" zaključio je Borković.

Srpski as u generalnom plasmanu zauzima desetu poziciju sa osvojenih 47 bodova. Deveta i deseta runda takmičenja TCR svetskog šampionata održaće se 5.juna na Salzburgringu.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
damjan89
Sunday, 22.05.2016
20:52

Gledao sam ovo danas, sramota sta se radi i za sta nije dobio kaznu onaj francuz...Da je to uradio Borko dobio bi garant neku enormnu suspenziju ili kaznu...