Dupla pobeda Ferarija, Hamilton ispao džek na ciljnoj ravnini!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 30.07.2017.
15:58
Izvor: Sportske.net

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel trijumfovao je na Velikoj nagradi Mađarske, a Ferari će slaviti "duplu pobedu" pošto je iza Nemca ostao njegov klupski kolega Kimi Raikonen.

Epa/Zsolt Czegledi
Epa/Zsolt Czegledi

Povezane vesti

Vozači Ferarija Sebastijan Fetel i Kimi Raikonen iskoristili su dobre startne pozicije u trci za Veliku nagradu Mađarske i doneli "duplu pobedu" Skuderiji.

Sebastijan Fetel slavio je na "Hungaroringu" sa vremenom 1:21.072 a izda njega je ostao klupski kolega Kimi Raikonen sa 0.908 stotonki zaostatka.

Upravo je Finac odigrao bitnu ulogu na današnjoj trci pošto je tokom svih 70 krugova na pravi način "čuvao" svog klupskog kolegu od napada Valterija Botasa i Luisa Hamiltona.

Trka je počela incidentom u kom su učestvovali vozači Red Bula, a ceh je platio Danijel Rikardo pošto je nakon kontakta sa Masom Ferstapenom završio borbu za bodove.

Ferarijev tandem je odlično odradio posao, ali je trku obeležio potez koji je na ciljnoj ravnini povukao Luis Hamilton.

Britanacu je u završnici trke prepušteno treće mesto od strane Valterija Botasa kako bi probao da napadne vodeći tandem ali mu to nije pošlo za rukom pa je uradio nešto što mu sigurno nisu sugerisali iz tima.

Luis Hamilton je u ciljnoj ravnini sačekao Botasa i pustio ga da ga obiđe i zauzme mesto na pobedničkom podijumu što je svakako gest za poštovanje.

Najbrži krug na trci za Veliku nagradu Mađarske izvezao je Fernando Alonso.

Sebastijanu Fetelu ovo je bila 46. pobeda u karijeri, četvrta ove sezone, a druga na stazi "Hungaroring". Fetel je uvećao prednost nad Hamiltonom na 14 bodova u generalnom plasmanu.

Naredna trka u šampionatu vozi se 25. avgusta za Veliku nagradu Belgije.

VN Madjarske

Ne propustite

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Man united
Sunday, 30.07.2017
23:52

Могао је ово Кими лагано да добије. Али у Ферарију увек фаворизују друге возаче. Сећам се да су и Масу својевремено форсирали науштрб Кимија. Мало је мучно гледати такве неправде, ал шта да се ради.

avatar
jv
Sunday, 30.07.2017
22:31

Raikonen najbolji, a na kraju karijere. Sve je manje dobrih vozaca...

avatar
Dača
Sunday, 30.07.2017
19:16

Ovo treba da uđe u istoriju: britanac ispao čovek. Vrlo redak slučaj.

avatar
Wonta
Sunday, 30.07.2017
17:20

Realno ispao je dzek a Vettel se raduje kao da je zasluzeno pobedio stvarno je ispao papaknKimiju je danas bilo najteze ma sta god da se desi Kimi ce ostati jedan od najvecih svih vremena nije sve u broju titula respekt sta Kimi radi u 40! Iceman legend

avatar
mak_juventino
Sunday, 30.07.2017
17:14
avatar
Sporske me ugasile
Sunday, 30.07.2017
16:25

Raikonenu svaka cast. Steta sto ce do kraja sezone njegova uloga biti da Fetelu radi posao. Ali to je timska igra i tako je najbolje za Ferari.

avatar
Ali baba
Sunday, 30.07.2017
16:05

Nije ispao nikakav dzek, samo je vratio poziciju koja mu ne pripada, znaci vratio je botasu ono sto je botasovo. Da nije vratio poziciju bio bi idiot, ovako vratio tudje, a da mu je dao svoju poziciju onda bi bio dzek

avatar
Mangus
Sunday, 30.07.2017
16:24

Ali mnogi to ne bi uradilk, tako da je svakako ispao gospodin

avatar
Maximovic
Monday, 31.07.2017
08:05

Ja koj sam navijac Ferarija tvrdim da je ispao dzek. Nije imao obavezu da mu vraca sobzirom da je ovde ulog titula i to ni mi navijaci protivnickog tabora mu nebi prebacili zbog vaznosti bodova. Ma ne da nisam ocekivao onakav potez vec mi nije bio u glavi uopste koliko god da je on rekao timu da ce vratiti Botasu poziciju. Tako da ne da je ispao dzek vec do sad sam uvek imao neku odbojnost prema njemu ali sa jucerasnjim potezom je to promenio. Da mu nije vratio mesto nebi mu ni Botas to zamerio jer je i on svestan da je ovde titula ulog i da na kraju moze da je izgubi zbog ovog poteza. Jbg ja bi vise voleo da nepostoje 1 i 2 vozac po ekipama ali ili se od starta zna ko je to gde ili ako su slicnih kvaliteta odlucuje se u prvih 5-7 trka ko je skupio vise bodova i tako i ostaje do kraja sezone.

avatar
Ali baba
Sunday, 30.07.2017
18:58

Slazem se da ne bi mnogi, ali je hamilton na radio vezi rekao svom timu da ga botas pusti da proba da predje ferari, a ako ne uspe da ce vratiti poziciju, tako da ko je gledao trku zna o cemu pricam.nPo meni je veci dzek ispao raikonen koji je cuvao ledja fetelu koji je imao problema sa bolidom, i ako je mogao da ga predje, jer je imao vecu brzinu