Bulije: "Razumem Batonovo nezadovoljstvo"

Autor: Beta Beta
sreda 15.10.2014.
08:26
Izvor: Beta

Direktor Meklarena Erik Bulije izjavio je danas da razume nezadovoljstvo vozača te ekipe Džensona Batona zbog neizvesnosti oko potpisivanja novog ugovora.

Beta/AP Photo/Luca Bruno
Beta/AP Photo/Luca Bruno

Povezane vesti

Meklaren još nije saopštio ko će voziti za tu ekipu u narednom šampionatu Formule jedan, odnosno da li će produžiti saradnju sa Džensonom Batonom i Kevinom Magnusenom.

Mediji su poslednjih nedelja spekulisali da će dvostruki svetski šampion Fernando Alonso iz Ferarija preći u Meklaren.

Upitan da li je zabrinut zbog Batonovog nezadovoljstva, Bulije je odgovorio odrično.

"Naravno da razumem da se on ne oseća prijatno i da je zabrinut za budućnost. Ali, ja sam zadužen za Meklaren i moramo da napravimo najbolje za naš tim, a vozači su vrlo važan deo razgovora unutar ekipe", rekao je Bulije, preneli su britanski mediji.

"Džensona smatraju dugoročnim rešenjem, ali mi i dalje istražujemo šta želimo da uradimo sa našom postavom za sledeću sezonu", dodao je on.

Bulije je odbacio navode da Baton u poslednje tri trke u šampionatu mora da se dokazuje kako bi sačuvao posao i rekao da se nada da će ekipa saopštiti imena vozača za sledeću sezonu pre završetka tekućeg šampionata.

"Znamo Batonovu vrednost. On je bivši svetski šampion i prvoklasan vozač. Nije potrebno da na sledećim trkama vozi kako bi sačuvao svoj posao. Nadam se da ćemo doneti odluku pre završetka šampionata. Tačno je da nam treba nešto više vremena, ali još imamo vremena da to bude pre kraja sezone", rekao je Bulije.

Ne propustite