Borković pobedio u trci u Bahreinu!

Autor: Beta Beta
nedelja 16.04.2017.
15:19
Izvor: Beta

Srpski automobilista Dušan Borković pobedio je danas u trci u Bahreinu u TCR šampionatu.

dusanborkovic.com
dusanborkovic.com

Povezane vesti

On je u automobilu Alfa Romeo Djulijeta TCR osvojio 25 bodova u drugoj trci na stazi Sahir u Bahreinu. Borković je juče u prvoj trci zauzeo četvrto mesto, pa je vikend završio sa 37 bodova.

Borković je danas startovao iza Mađara Ferenca Fice i njegovog sunarodnika Atile Tašija. Iako ga je Fica potpuno zatvorio i omogućio Tašiju da posle prve krivine izbije na čelo, Borković je već u sledećoj krivini uzvratio i preuzeo prvo mesto.

On je već posle dva kruga ostavio pratioce na više od pet sekundi zaostatka. Trka nije bila neizvesna, a čak i kada su organizatori skratili trku na 20 minuta, Borković nije imao nikakvih problema da sačuva prednost.

"Veliki vikend za mene. Presrećan sam što sam baš na Uskrs došao do prve pobede. Već posle kvalifikacija i prve trke u subotu osetio sam da ovde mogu da postignem veliki uspeh. Startna pozicija u drugoj trci dala mi je za pravo da se nadam najboljem. Iako sam slabije startovao, znao sam da ako se izborim s Madjarima u prvom krugu, da mogu da pobedim. Presrećan sam što sam prvi Srbin koji je trijumfovao u trci ovako velikog šampionata, daću sve od sebe da i u nastavku sezone ostanem na visokom nivou"
, rekao je Borković, navodi se u saopštenju.

Borković posle dva vikenda u TCR šampionatu zauzima drugo mesto sa 51 bodom.

Naredni trkački vikend, treći po redu, biće održan od 4. do 6. maja u Belgiji, na legendarnoj stazi Spa Frankoršamp.

Ne propustite