Borković dobio podršku - U 2015. biće još bolji!

Autor: Darko Mitrović
utorak 30.12.2014.
07:50
Izvor: Sportske.net

Auto moto savez Srbije i AMS Osiguranje sa ponosom su odlučili da postanu jedan od pokrovitelja našeg najboljeg automobiliste Dušana Borkovića u njegovoj drugoj WTCC sezoni.

NIS Petrol by Campos Racing team
NIS Petrol by Campos Racing team

Povezane vesti

Borković je zbog zdravstvenih i finansijskih problema bio primoran da izostane sa poslednje trke Svetskog šampionata turing automobila u Makau i u tom trenutku je bilo veoma neizvesno i njegovo učešće u novoj WTCC sezoni.

Zahvaljujući, između ostalih i Auto moto savezu Srbije i AMS Osiguranju, koji su odlučili da postanu jedan od njegovih pokrovitelja, Borković će i u 2015. godini imati priliku da pokaže da zaslužuje da se nađe među 20 najboljih vozača sveta.

"Hvala AMSS-u što je prepoznao koliko ovo što ja radim znači za našu zemlju. Ja ću se sigurno truditi da u narednoj godini zajedničkim snagama postignem još bolje rezultate'', rekao je Borković okupljenim novinarima.

Predsednik Auto moto saveza Srbije Mirko Butulija istakao je zadovoljstvo što AMSS može da pomogne najboljem srpskom automobilisti i istakao da će AMSS u narednoj godini raditi pre svega na bezbednosno preventivnim akcijama u saobraćaju i razvoju automoto sporta.

Dušan Borković je osvajanjem drugog mesta na stazi Suzuka u Japanu postigao najveći uspeh u istoriji srpskog automobilizma. U ukupnom poretku, Borković je svoju debitantsku WTCC sezonu završio na 14. poziciji.

Ne propustite