Alonso i Botas voze u Maleziji

Autor: Beta Beta
petak 27.03.2015.
00:50
Izvor: Beta

Vozači Meklarena Fernando Alonso i Valteri Botas iz Vilijamsa prošli su lekarske preglede i dozvoljeno im je da učestvuju u predstojećoj trci Formule 1 za Veliku nagradu Malezije.

Beta/AP Photo/Manu Fernandez
Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

Alonso (33) je propustio prvu trku u sezoni u Melburnu 15. marta jer se oporavljao od udesa koji je doživeo 22. februara na testiranju bolida u Japanu. Njega su danas pregledali lekari na stazi Sepang, a Međunarodna automobilska federacija (FIA) saopštila je da je Španac "prošao sve obavezne preglede".

Dvostruki svetski šampion rekao je da se seća udesa i negirao je da je izgubio pamćenje.

Botas (25) je zbog povrede leđa propustio trku u Melburnu, pošto se povredio tokom kvalifikacija. FIA mu je zabranila da vozi prvu trku pošto posle kvalifikacija nije prošao obavezni test - da za pet sekundi izađe iz bolida.

FIA je navela da je on danas prošao preglede i dozvolila mu da učestvuje u trci u nedelju, ali ga je upozorila da mora da prekine trku ako oseti bolove u leđima.

"Imao sam utisak kao da mi je neko zabio nož u leđa. Nikada nisam imao problema sa povredom donjeg dela leđa.

Takve povrede se pogoršavaju vremenom, ali ova se dogodila bez upozorenja, iznenada, kada sam naglo zakočio", rekao je Botas za Bi-Bi-Si (BBC).

Ne propustite