Zilkić: "Terzić i Simović spremne za Svetsko prvenstvo"

Autor: Beta Beta
sreda 02.08.2017.
17:35
Izvor: Beta

Atletski trener Rifat Zilkić rekao je danas da veruje da će Amela Terzić proći kvalifikacije u disciplini 1.500 metara na Svetskom prvenstvu u Londonu, kao i da će Teodora Simović biti na nivou svog najboljeg rezultata u maratonu.

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

"Amela je treći put na prvenstvu sveta, na nivou je ličnog i nacionalnog rekorda od 4:04,77 minuta, a možda može i bolje. Verujem da će ući u polufinale. Teodora debituje na ovom takmičenju, veoma je borbena, pa očekujem da će završiti trku i biti blizu svog ostvarenja karijere", rekao je Zilkić.

Grupa reprezentativaca i trenera Srbije danas je stigla u London, koji će od 4. do 13. avgusta biti domaćin najboljim svetskim atletičarima, a Terzić će već prvog dana u 20.35 trčati u kvalifikacijama na 1.500 metara.

"Pružiće maksimum protiv svetske elite, kojoj i sama pripada. Te takmičarke već je pobedjivala, ali i gubila od njih. Odlična je u kvalifikacijama, ali verujem da je došlo vrema da do kraja bude na visokom nivou, kao što je bio slučaj u mlađim kategorijama. Pobedila je na svim takmičenjima na stazi ove sezone i to je dokaz da je, kao i uvek, odlično pripremljena", ocenio je Zilkić.

Simović je normu za London ispunila na Beogradskom maratonu, kada je osvojila drugo mesto ličnim rekordom od dva časa, 41 minuta i 47 sekundi.

Ova 23-godišnja Novopazarka će 6. avgusta od 15 časova nastupiti u maratonskoj trci.

"Bila je svojevremeno druga na Olimpijskom festivalu mladih Evrope u Tampereu na 2.000 metara stipl, ali je kasnije imala zdravstvenih problema i dugo smo joj tražili pravu disciplinu. Bila je solidna na 1.500 i 5.000 metara, ali to nije bilo dovoljno za najveća svetska takmičenja. Zimus smo se okrenuli dugim deonicama i tek na narednom Evropskom prvenstvu u Berlinu očekujem da bude prava"
, naveo je Zilkić.

Osim ove dve Novopazarke, Srbiju će u Londonu predstavljati i Ivana Španović u skok u dalj, Tamara Salaški u trci na 400 metara, Dragana Tomašević u bacanju diska, Mihail Dudaš u desetoboju, Lazar Anić uskok u dalj i Milan Ristić u trci na 110 metara prepone.

Ne propustite