Vučić: "Atletičari napravili veliku stvar za Srbiju"

Autor: Beta Beta
utorak 10.03.2015.
11:10
Izvor: Beta

Premijer Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da su srpski atletičari osvajanjem medalja na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Pragu učinili "veliku stvar" za Srbiju i time pokazali da se naporan rad i trud isplate.

Beta/Nenad Petrovic/Ds
Beta/Nenad Petrovic/Ds

Povezane vesti

Ivana Španović osvojila je prošle subote zlatnu medalju u skoku u dalj na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Pragu, državnim rekordom od devet metara i 98 centimetara, a Asmir Kolašinac je u petak osvojio srebro u bacanju kugle rezultatom od 20 metara i 90 centimetara.

"Ovo je poruka da se ogroman rad i energija uvek na kraju vrate i to je stvar na koju bi nove generacije mogle da se ugledaju", rekao je Vučić na prijemu sa atletičarima u Vladi Srbije.

On je Ivani Španović poklonio knjigu, a Kolašincu kravatu.

Španovićeva je zahvalila na podršci njenom timu, posebno trenerima.

"Zahvalna sam što brinete o nama i o trenerima, to nam daje sigurnost i stabilnost u radu i da se okrenemo novim medaljama. Do sada pre takmičenja nismo mogli ništa da obećavamo, a sada možemo da najavljujemo medalje", rekla je Ivana španović.

Kolašinac je rekao da je podrška sportistima značajna i da očekuje da će još neki atletičar osvojiti medalje.

"Pomoć je značajna jer sada možemo da se posvetimo atletici i da od toga živimo. Očekujem da će osim nas četiri-pet, još neki atletičari u budućnosti osvajati medalje", rekao je Kolašinac.

Ne propustite