Vreme je za medalje!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 11.08.2017.
10:47
Izvor: Sportske.net

Troje srpskih atletičara nastupiće u petak na Svetskom prvenstvu u Londonu. Ivana Španović napada najsjajnije odličje.

Betaphoto/Emil Vas/Ds
Betaphoto/Emil Vas/Ds

Povezane vesti

Svetsko prvenstvo u atletici ulazi u samu završnicu, a danas će u pohod na medalje krenuti troje srpski takmičara.

Prvi na stazu izlazi desetobojac Mihail Dudaš koji će od 11 časova nastupiti u trci na 100 metara. Biće to prva od pet disciplina koje su danas na programu kada je u pitanju desetoboj.

Pored trke na 100 metara Mihaila Dudaša očekuje skok u dalj (12.05), bacanje kugle (13.55), skok u vis (18.00) i trka na 400 metara (21.45).

Dragana Tomašević od 12 časova i 35 minuta počinje kvalifikacije u disciplini bacanje diska. Srpska atletičarka nastupiće u kvalifikacionoj Grupi B.

Norma je postavljena na 62,50 metara što će biti izazov za Draganu Tomašević pošto najbolji hitac srpske bacačice u 2017. godini iznosi 61,57 metara.

Centralni događaj dana, barem za ljubitelje "kraljice sportova" u Srbiji biće finale u disciplini skok u dalj u konkurenciji dama.

Najbolja srpska atletičarka spada u favorite za zlatnu medalju i čitava nacija veruje u to da će se Ivani Španović večeras vratiti za onaj mali prestup sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru zbog kojeg joj je izmaklo zlato.

Osvajačica bronzane medalje napravila je samo jedan skok u kvalifikacijama koje su održane po jako lošem vremenu. Procena trenera Obradovića bila je da Ivana sa skokom od 6,62 metara ima garantovano mesto u finalu i zbog toga Zrenjaninka više nije izlazila na zaletište.

Pomenuti skok bio je dovoljan da Ivana Španović zauzme četvrto mesto u kvalifikacijama, iza Darije Klišine, Tijane Bartolete i Loren Judžin.

Najbolji rezultat Ivane Španović u 2017. godini 7,24 metara u dvoranskim uslovima. To je rezultat kojim je srpska skakačica u dalj osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Beogradu ali i daleko najbolji rezultat na svetu u tekućoj godini.

Finale skoka u dalj počinje u 20 časova i 10 minuta po srednjeevropskom vremenu tako da bi svi ljubitelji sporta u Srbiji od tog momenta trebalo da budu kraj malih ekrana kako bismo svi zajedno poslali pozitivne vibracije ka Londonu i dali svoj doprinos da Ivana Španović zablista zlatnim sjajem!

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
R V T
Friday, 11.08.2017
10:50

Nije joj samo zbog toga izmaklo, pokradena je isto kao i Tijana i isto kao i odbojkasice...