Veoma uzbudljivo u Kombank areni - Mađarica, Turkinja i Nemica sa najboljim rezultatima

Autor: Beta Beta
petak 03.03.2017.
15:21
Izvor: Beta

Nemačka atletičarka Dženi Elbe plasirala se danas u finale troskoka na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu ostvarivši najbolji rezultat u kvalifikacijama.

Beta/Beoinfo/Mo
Beta/Beoinfo/Mo

Povezane vesti

Nemačka atletičarka Dženi Elbe plasirala se danas u finale troskoka na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu ostvarivši najbolji rezultat u kvalifikacijama.

Ona je do finala stigla rezultatom 14,27 metara.

Drugo mesto u kvalifikacijama zauzela je njena zemljakinja Kristin Giriš koja je skočila 14,26 metara.

U finale su se plasirale i Ana Peleteiro iz Španije, Kristina Makela iz Finske, Poljakinja Ana Jagacijak Mičalska, Grkinja Paraskevi Papahristu, kao i dve Portugalke Patrisija Mamona i Susana Kosta.

Finale u troskoku u ženskoj konkurenciji na programu je sutra popodne.

Mađarska atletičarka Anita Marton ostvarila je najbolji rezultat u kvalifikacijama u bacanju kugle na Evropskom dvornaskom prvenstvu u atletici, u Beogradu.

Marton koja brani titulu osvojenu pre dve godine u Pragu i osvajačica je bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Riju, u kvalifikacijama je kuglu bacila 18 metara i 44 centimetara.

Ona je tim rezultatom zauzela prvo mesto i izborila plasman u finale.

Drugo mesto u kvalifikacijama zauzela je Beloruskinja Aliona Dubickaja s rezultatom 18,13 metara, što je njen najbolji rezultat u sezoni, dok je treće mesto zauzela Klodin Vita iz Nemačke s rezultatom od 17,83 metara.

Na četvrtom mestu je Beloruskinja Julija Leancijuk, koja je kuglu bacila 17,81 metar, Švedjanka Fani Ros zauzela je peto mesto sa 17,76 metara, dok je Francuskinja Džesika Servijal s rezultatom od 17,76 metara šesta.

Plasman u finale izborile su još Radoslava Mavrodijeva iz Bugarske i Poljakinja Paulina Guba.

Finale žena u bacanju kugle počinje danas u 17.35 sati.

Turska atletičarka Jasemin Džan ostvarila je danas najbolje vreme u kvalifikacijama na 3.000 metara na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu.

Džan, rodjena Kenijka, trku je završila za osam minuta 52 sekunde i 33 stotinke.

Ona je ostvarila ubedljivo najbolje vreme u kvalifikacijama.

U finale su se plasirale i Britanke Stefani Tvel i Ejliš Mekolan, Nemice Alina Reh, Hana Klajn, Švedjanka Šarlota Fugberg, Ana Losano i Nirija Fernandes iz Španije, Mauren Koster iz Holandije, Italijanka Djlija Viola i Rumunka Ankota Bobocel.

Finalna trka na 3.000 metara održaće se u nedelju od 16.30.

Ne propustite