Veliko interesovanje za 30. Beogradski maraton, menja se trasa?

Autor: Beta Beta
utorak 20.12.2016.
15:25
Izvor: Beta

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je danas da očekuje rekordan broj učesnika na 30. Beogradskom maratonu, pošto se do sada prijavilo "100 odsto" više učesnika nego u isto vreme prošle godine i najavio mogućnost promene trase.

BETAPHOTO/EMIL VAS/EV
BETAPHOTO/EMIL VAS/EV

Povezane vesti

Jubilarni 30. Beogradski maraton održaće se 22. aprila naredne godine, a Mali je rekao da je ta trka brend glavnog grada Srbije i da ne postoji mnogo manifestacija u Beogradu koje mogu da se pohvale toliko dugom tradicijom.

"Imamo priliku da na pravi način obeležimo veliki jubilej. Beograd će sigurno biti u centru pažnje, pošto će izveštaji sa maratona biti emitovani širom sveta. U ovom trenutku imamo 100 odsto više prijavljenih za maraton i polumaraton nego u isto vreme prošle godine. Očekujemo više od 8.000 učesnika, što će nam uz boravak 10 legendi atletike u našem gradu omogućiti da organizujemo veliki broj humanitarnih dogadjaja", rekao je Mali, saopštio je Beoinfo.

Gradonačelnik je naveo da je jedna od najvažnijih stvari na kojoj se radi i koja će obeležiti 30. Beogradski maraton nova trasa trke.

"Razmišljamo o tome da promenimo trasu i da trka izmedju ostalog prodje preko Mosta na Adi. Radimo na definisanju trase i uz prisustvo legendi koje će doći na maraton, ali i uz Evropsko dvoransko prvenstvo u atletici, koje će biti održano početkom marta u Beogradskoj areni, imamo priliku da napravimo spektakularan jubilej", rekao je Mali.

Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić zahvalio je gradu na pomoći u organizaciji trke.

"Jubilarni 30. Beogradski maraton je naš zajednički projekat sa Skupštinom grada. Ideja je bila da promoteri koji su već bili u Beogradu ponovo dodju u srpsku prestonicu. Četvoro od 10 ljudi koji će promovisati 30. Beogradski maraton i dalje su aktuelni svetski rekorderi u svojim disciplinama i to je zaista velika stvar. Za njih smo napravili program i izmedju ostalog biće snimljen dokumentarni film o njihovom boravku u našem gradu", rekao je on.

"Znamo i da će svetski mediji biti zainteresovani za reportaže iz Beograda upravo zbog njihovog prisustva. Ostalo nam je još 122 dana do jubilarnog maratona i već sada možemo da kažemo da smo potpuno spremni za organizaciju ovog dogadjaja", dodao je Nikolić.

Ne propustite