Terzić: "Posebno se radujem nastupu na EP u Beogradu"

Autor: Beta Beta
četvrtak 17.11.2016.
20:23
Izvor: Beta

Amela jedva čeka na svoj nastup u Beogradu.

Beta/AP Photo/Kin Cheung
Beta/AP Photo/Kin Cheung

Povezane vesti

Reprezentativka Srbije u atletici Amela Terzić rekla je danas da želi da se što bolje pripremi za dvoransku sezonu i da je posebno uzbudjena što će na Evropskom prvenstvu u Beogradu, koje će se održati od 3. do 5. marta, imati priliku da trči pre domaćom publikom.

"Ne spremam se za evropski kros kao ranije, pošto je staza za seniorke prilično duga, a na krosevima RTS-a sam bila bolja od očekivanog. Želim da budem u pravoj formi u Beogradu. Ljudi su navikli na moje uspehe, ali seniorska konkurencija je mnogo jača i možda su očekivanja nekada prevelika", rekla je Terzić.

Ova Novopazarka, koja trenutno trenira u Ulcinju, ocenila je da će joj postojanje atletske dvorane u Beogradu mnogo značiti tokom priprema za prvo veliko takmičenje u sezoni.

"Ranije smo sa kroseva išli na trke u zatvorenom, a sada uvek možemo da koristimo dvoranu. To je posebno važno ako su temperature niske", pojasnila je dvedesettrogodišnja srednjeprugašica.

Terzić je navela da je imala izuzetno napornu sezonu i da je posebno zadovoljna svojim nastupom na 800 metara na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

"Uvek sam maštala o Olimpijskim igrama, a u disciplinama 800 i 1.500 metara konkurencija je možda i najjača. Moj lični rekord bio je među najslabijim od 65. takmičarki na 800 metara, a ušla sam u polufinale i na kraju zauzela 23. mesto"
, kazala je Terzić.

Ona je dodala da joj je jedan od najvažnijih ciljeva u 2017. godini i učešće na Svetskom prvenstvu, čiji će domaćin biti London od 5. do 13. avgusta.

"Potrebno je ispuniti norme, ali verujem da ću uspeti. Trening je pokazatelj da 1.500 metara mogu istrčati i brže od četiri minuta, ali treba to potvrditi i na takmičenjima. Meni je, ipak, najbitnije da kvalitetno radim",
rekla je Amela Terzić.

Ne propustite