Terzić: "Odlično sam prošla, nisam dozvolila da me gaze"

Autor: Beta Beta
petak 03.03.2017.
20:42
Izvor: Beta

Atletičarka Srbije Amela Terzić rekla je danas da je zadovljna plasmanom u finale na 1.500 metara na Evropskom dvoranskom prvenstvu, pogotovo što je konkurencija bila jaka.

Beta/AP Photo/Kin Cheung
Beta/AP Photo/Kin Cheung

Povezane vesti

"Kakva je bila startna lista, odlično sam prošla, bolje od očekivanog. Plan je bio da se, ako se ne plasiram direktno u finale, barem izborim za rezultat i da tako odem u finale. Išla sam, međutim, na 'siguricu'. Iako su devojke brže od mene, ja sam jurila i ulazak i finale i vreme", rekla je Terzićeva novinarima posle meča.

Reprezentativka Srbije kazala je da nije odustajala.

"Bilo je dosta promena ritma, ali dok su se oni gurali u drugoj i trećoj stazi ja sam ovoga puta bila u prvoj stazi i znala sam da ću moći lako da ih obiđem ako budem imala snage. Iako sam u jednom trenutku bila poslednja, ja sam u stvari bila druga jer sam sve vreme bila u prvoj stazi. Bilo je guranja, ali i ja sam uzvraćala, nisam htela da dozvolim da me kao svaki put gaze", kazala je Amela Terzić.

Ona je izrazila nadu da joj neće ponestati snage u finalu.

"Samo da izdržim. Pretpostavljam da će sporiji trkači diktirati tempo, što znači, ako izdržim s njima. mogu da finiširam, ako meni do tada ne ponestane snage", rekla je Terzićeva. 

Ne propustite