Svečano otvorena atletska dvorana u Beogradu, i Novak na otvaranju!

Autor: Beta Beta
utorak 01.03.2016.
18:42
Izvor: Beta

Prva atletska dvorana u Beogradu i međunarodni miting "Serbian Open Indoor" svečano su danas otvoreni.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Prvu trku, pre svečanog otvaranja, istrčali su najmladji atletičari koje su na cilju, posle 60 metra, dočekali predstavici Atletskog saveza Srbije, predsednik Srbije Tomislav Nikolić, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, gradonačelnik Beograda Siniša Mali i državni sekretar u ministarstvu odbrane Zoran Đorđević.

"Niko nije kao atletičari. Osvajaju medalje ispod naše zastave i slušajući našu himnu, a u svojoj zemlji do danas nisu imali atletsku dvoranu ni za trening, a kamoli za organizovanje prestižnih takmičenja.

Ali, ovde se radjaju takva deca, pobedjuju i kada im nije mnogo pruženo i kada se najmanje očekuje jer snaga za pobedu je u nama i našem odnosu prema zastavi ispod koje stojimo"
, rekao je Nikolić na otvaranju.

Nikolić je dadao da je to istorijski trenutak za srpske atletičare i zemlju.

"Šest dugih godina trajala je izgradnja ovog velelepnog zdanja, novog sportskog simbola Beograda i Srbije", dodao je predsednik Srbije.

On je naveo da je hala izgradjena po standardima Svetske atletske federacije (IAAF), što je čini atletskim centrom regiona i jednim od najprestižnijih u Evropi.

Atletska dvorana je, pre svega, trenažnog tipa. Prostire se na 7.200 kvadratnih metara, ima četiri kružne staze dužine 200 metara, a unutrašnjost terena je predvidjena sa skok udalj, skok motkom, skok u vis, bacanje kugle i osam staza po 60 metara.

Predsednik Atletskog saveza Srbije (ASS) Veselin Jevrosimović zahvalio je svima koji su pomogli u izgradnji atletske dvorane.

"Kao predsednik ASS, u ime svih atletučara želim da zahvalim onima koji su pomogli da kraljica sportova dobije svoj krov nad glavom - predsedniku Nikoliću, premijeru Aleksandru Vučiću, ministru omladine i sporta Vanji Udovičiću, kao i Bratislavu Gašiću i ministartvu odbrane, koji su na pravom primeru pokazali kako dva ministrstva treba da saradjuju", rekao je Jevrosimović

"Hvala vam što ste ispunili atletski san, san koji su sanjale generacije pre nas", naveo je Jevrosimović.

Otvaranju je prisustvovao i Sven Arne Hansen, prvi čovek evropske atletike, koji je čestitao na "fantastičnom danu za srpsku atletiku" i istakao da jedva čeka da ponovo dođe u Beograd sledeće godine, kada će se u glavnom gradu održati kontinentalni šampionat u dvorani.

"Čestitam vam na fantastičnom danu za srpsku atletiku", rekao je Arne Hansen i istakao da jedva čeka da i sledeće godine dodje u Beograd kada će se održati Evropsko prvenstvo u dvorani.

Na mitingu "Serbian Open" učestvuju atletičari iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Danske, Grčke, Mađarske, Makedonije, Crne Gore, Norveške, Rumunije, Slovačke, Slovenije, Švedske, SAD i Srbije. Takmičiće se u 11 zvaničnih i dve revijalne discipline.

Otvaranju dvorane i takmičenju prisustvovao je i najbolji svetski teniser Novak Đoković.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Fair Play
Tuesday, 01.03.2016
19:48

Zasto sve gradite u Beogradu? Zar nije lepse imati najveci stadion u glavnom gradu, arenu u NS, dvoranu ovakvog tipa u KG ili Nisu itd? Zasto ste toliko glupi?