Stižu čestitke - Srbija je ponosna na Ivanu!

Autor: Beta Beta
subota 29.08.2015.
00:26
Izvor: Beta

Brojne čestitke stižu na adresu Ivane Španović posle njenog sjajnog rezultata na Svetskom prvenstvu u Pekingu.

BETA/BETAPHOTO/Atletski savez Srbije/DS
BETA/BETAPHOTO/Atletski savez Srbije/DS

Povezane vesti

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, predsednik Vlade Aleksandar Vučić i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitali su danas atletičarki Ivani Španović osvajanje bronzane medalje u skoku u dalj na Svetskom prvenstvu u Pekingu.

"Još jednom ste obradovali svoju zemlju i svoj narod osvojivši medalju na najvećem svetskom takmičenju u atletici. Uspeli ste ono što niko u Srbiji do sada nije i oborili nacionalni rekord. Želim Vam još puno rekorda u budućnosti", navodi se u čestitki predsednika Nikolića.

Španovićeva je danas osvojila bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Pekingu, a postavila je i novi nacionalni rekord, pošto je skočila u dalj 7,01 metara.

"Upućujem Vam najiskrenije čestitke na izuzetnom uspehu i osvajanju bronzane  medalje na Svetskom prvenstvu u atletici u Pekingu. Rezultatom koji ste ostvarili postavili ste novi državni rekord i pokazali da ste među najboljima u ovoj disciplini. Uveren sam da ćete i narednih godina dominirati na atletskim stazama", navodi se u čestitki premijera Vučića.

Udovičić je Španovićevoj poželeo da medalju osvoji i na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

"Ovo je još jedna u nizu medalja koja potvrđuje da je Ivana u samom atletskom svetskom vrhu i da svakim takmičenjem pomera svoje granice, a time i nacionalne rekorde. Koliko je veliki uspeh pobediti sebe kada je najteže i kada se od vas najviše očekuje, znam kao nekadašnji sportista i na tome joj od srca čestitam", rekao je Udovičić.

"Ponosan sam što sam ministar jednoj takvoj sportistkinji i duboko verujem da je upravo Ivana ta koja će nas obradovati dugo čekanim olimpijskim sjajem u atletici", piše u čestitki ministra omladine i sporta.

Zbog uspeha u Pekingu čestitke Ivani Španović su uputile i predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković i potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Poznavalac
Saturday, 29.08.2015
08:17

Bravo,kapa dole!vec sada nasa najuspesnija atleticarka u istoriji,a i medju muskarcima.samo napred!