Srbija domaćin seniorskih prvenstava Balkana

Autor: Beta Beta
ponedeljak 19.09.2016.
22:20
Izvor: Beta

Atletski savez Srbije dobio je danas organizaciju seniorskih Prvenstava Balkana 2017. godine u dvorani i na otvorenom.

ass.org.rs
ass.org.rs

Povezane vesti

Generalni sekretar Atletskog saveza Srbije (ASS) Slobodan Branković rekao je danas da je na kongresu Balkanske atletske federacije u Tel Avivu, u Izraelu, Srbiji dodeljena organizacija seniorskih Prvenstava Balkana 2017. godine u dvorani i na otvorenom.

"Takmičenje u Beogradu (u dvorani) održaće se 25. februara i biće generalna proba pred Evropsko dvoransko prvenstvo u glavnom gradu od 3. do 5. marta, dok će Novi Pazar na novom stadionu, čije otvaranje se očekuje u narednih mesec dana, 22. i 23. jula dočekati najbolje atletičare poluostrva", rekao je Branković.

On je ocenio da će šampionat Balkana u Novom Pazaru biti najveće sportsko takmičenje ikada organizovano u tom delu Srbije.

"Mislim da je ovo pravi način da se Novi Pazar i Srbija predstave u najboljem svetlu. Očekujemo više od 500 najboljih atletičara iz 17 evropskih država, pa će hotelski kapaciteti u celom regionu biti popunjeni", naveo je Branković.

Ovaj visoki funkcioner ASS istakao je da će, ipak, najveća korist biti popularizacija atletskog sporta.   

"Najmlađi će želeti da pođu stopama Emira Bekrića, Amele Terzić, Asmira Kolašinca, Ivane Španović ili Mihaila Dudaša", naveo je Branković.

Ne propustite