Španović: "Najuspešnija godina u karijeri"

Autor: Beta Beta
sreda 17.09.2014.
14:09
Izvor: Beta

Srpska atletičarka Ivana Španović ocenila je da je tekuća godina najuspešnija u njenoj karijeri i da je zadovoljna što je tokom cele sezone uspela da održi visok nivo forme i rezultata u skoku u dalj.

Beta/AP Photo/Keystone, Ennio Leanza
Beta/AP Photo/Keystone, Ennio Leanza

Povezane vesti

Španovićeva je na Evropskom prvenstvu u Cirihu prošlog meseca osvojila srebrnu medalju skokom od šest metara i 81 centimetar, a u martu bronzu na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Sopotu rezultatom 6,77.

"Ovo je definitivno moja najuspešnija godina. Osvojila sam svetsku bronzu u dvorani i evropsko srebro, pomerila granice najboljeg rezultata kako u dvorani tako i na otvorenom, izbila sam na prvu poziciju svetske rang liste u jednom trenutku, da bi u ukupnom poretku Dijamantske lige zauzela drugo mesto sa istim brojem bodova kao i prvoplasirana", navela je Španovićeva u izjavi za medije.

Ona je sezonu završila nastupom za reprezentaciju Evrope na Svetskom kupu kontinenata u Marakešu, gde je zauzela drugo mesto rezultatom od 6,56 metara, 10 centimetara kraće od Francuskinje Elojz Lezije. Selekcija Evrope je pobedila na takmičenju.

"Velika je čast i privilegija biti izabran i nastupati za reprezentaciju Evrope. Srećna sam jer smo Lezije i ja uspele da u našoj disciplini donesemo timu maksimalan broj bodova. Poseban je osećaj braniti boje Evrope i drago mi je da sam mojim rezultatom opravdala poziv u reprezentaciju i doprinela pobedi našeg tima", rekla je ona.

"Završila sam sezonu nastupom za reprezentaciju Evrope i ne mogu biti srećnija. Tokom cele sezone sam uspela da održim vrlo visok nivo forme i najvažnije je da nisam imala ozbiljnih povreda. Ovi uspesi mi daju dodatno samopouzdanje za narednu sezonu u kojoj će prioritet imati Svetsko prvenstvo u Pekingu", dodala je španovićeva.

Državna rekorderka će imati kratku pauzu, a početkom oktobra će krenuti pripreme za novu sezonu.

Ne propustite